Szőlőszemek, a természet gyöngyszemei

Szőlőszemek, a természet gyöngyszemei

A szőlő és a belőle készült mazsola és vörösbor védenek a szív- és érrendszeri betegségektől, erősítik az immunrendszert és csökkentik a rák kockázatát.

 

  • A piros és kék szőlőben lévő antocianinok gátolják a daganatsejtek szaporodását.
  • A flavonoidok olyan antioxidánsok, melyek szívvédő, vérrögképződést gátló, öregedésgátló hatásúak.
  • A szölőben található élelmi rost, a pektin, csökkenti az LDL koleszterinszintet.
  • A szőlő héjában egy rákellenes hatású fitovegyület található.
  • Vértisztító és idegerősítő hatású.
  • Fiatalít és vértisztító.

A szőlőfajták közül a piros szőlő a legegészségesebb, ebben a legmagasabb a kedvező hatású vegyületek koncentrációja, valamint a B-vitamin és a magnézium mennyisége. Minden szeme valódi orvosság. Magas cukortartalma energiaforrás a szervezet számára, csökkenti a fáradtságot, a vérszegénységet. Az ebből készült vörösborban lévő flavonoidok védik az artériákat, de nem csak a bornak van jótékony hatása, a frissen préselt szőlőlé is csökkenti a szív- és érbetegségek kockázatát.

A szőlő magjából nyert olaj igen hasznos a koleszterinszint csökkentésére és a látás javítására.