A betegségek üzenetei 1. rész

A betegségek üzenetei 1. rész

Minden betegség a lelkünk jelzése arról, hogy a bensőnkben megszűnt a harmónia. A rövid ideig tartó, ám túl heves érzelmi állapotokat (halálhír, munkahely elvesztése) akut panaszok kísérik. Ha egy konfliktushelyzetet vagy rossz érzést hosszú ideig nem tudunk megszűntetni, kialakul egy krónikus betegség. A különféle betegségeink más-más üzenetet hordoznak. Milyen összefüggések vannak a kapcsolataink, érzelmeink és betegségeink között?

A test, a lélek, a szellem egy szerves egység. Amit a lelkünk átél, az láthatóvá válik a testünkön. Minden krízisre létezik megoldás, csak bíznunk kell abban, hogy ami velünk történik, az a mi fejlődésünket szolgálja. Fel kell ismernünk mit tettünk rosszul és, hogy mit akarunk megváltoztatni.

Allergiák

A test visszatükrözi azt, ami a tudatban zajlik. Az allergiások túlzott ellenállással reagálnak minden külső ingerre. Az allergia tulajdonképpen arra mutat rá, hogy az egyénben sok az elfojtott indulat, mivel konfliktuskerülő, belül rágja magát az őt ért sérelmekért. Valójában nem az allergén a hibás, ezt bizonyítja az is, hogy altatásban (öntudat elvesztésekor) az allergiát kiváltó anyagra nem reagál a test.

Az allergiás személy nem szereti önmagát, kisebbségi érzése van és elutasítja a személyisége bizonyos részeit. Szeret előre tervezni, nem spontán és nem nyitott a változásra. Maximalista, túl szigorú és kritikus önmagával és másokkal szemben is.

 

Mi a teendő?

  • nyitottság és önelfogadás
  • nem kell tökéletesnek lenni, mindenkit olyannak kell elfogadni amilyen
  • a vágyakat, elképzeléseket, rossz érzéseket kifejezésre kell juttatni és nem szabad elnyomni

Megerősítő mondat, amit naponta többször, egy-egy nyugodt pillanatban ismételni lehet:

„A világ biztonságos és barátságos, biztonságban és békében élek.”

Cukorbetegség

A cukor a szeretet szimbóluma. Egy cukorbeteg, akinek a teste nem képes a cukrot zavartalanul feldolgozni, tulajdonképpen nem tudja a feléje irányuló szeretetet elfogadni, azt hiszi, hogy ő nem szerethető. Önbizalomhiánnyal küzd, és nem szereti önmagát.

Mi a teendő?

  • be kell látni, hogy senki sem tökéletes, mégis szerethető
  • fel kell ismerni a bennünk rejlő értékeket

Megerősítő mondat:

„Szeretem magam, és kész vagyok elfogadni a felém irányuló szeretetet és megélni a jelen örömteli pillanatait.”

Epe problémák

Az epe feladata a méreganyagok lebontása. Az epe zavarok az agresszió kezelésének problémájára utalnak. Nem véletlenül mondjuk, ha dühösek vagyunk, hogy „elönt az epe”. Ha nem engedjük szabadjára a bennünk rejlő dühöt, haragot, akkor súlyos probléma formájában tör felszínre, például epekő formájában.

Mi a teendő?

  • ha valaki megbántott, vagy számunkra rosszat tett és ez dühöt vált ki belőlünk, merjük ezt megmondani az illetőnek. Ne féljünk attól, hogy megsértődik, mert ez nem biztos, ha pedig mégis, akkor talán elgondolkodik a tettén és talán, egy idő után hálás lesz nekünk, hogy rávilágítottunk a hibájára.
  • az önmagunkért való kiállás nagyon fontos

Megerősítő mondat:

„Elengedem az engem ért sérelmeket, kész vagyok örömtelinek látni az életet.”

Fejfájás (migrén)

A fejfájás arra hívja fel a figyelmet, hogy túl sokat „agyalunk” mindenen, a problémáinkat a fejünkkel és nem a szívünkkel akarjuk megoldani. Túlzott tökéletességre törekszünk, és túl sok rajtunk a felelősség.

Mi a teendő?

  • ne foglalkozz azzal, hogy mások mit gondolnak rólad vagy mit várnak tőled
  • ne legyen örökös megfelelési kényszered
  • konfliktushelyzetben dönts a szíved, a megérzéseid szerint

Megerősítő mondat:

„Szeretem és becsülöm magam, szeretettel tekintek arra, amit csinálok.”