A betegségek üzenetei 2. rész

A betegségek üzenetei 2. rész

Minden betegség a lelkünk jelzése arról, hogy a bensőnkben megszűnt a harmónia. A rövid ideig tartó, ám túl heves érzelmi állapotokat (halálhír, munkahely elvesztése) akut panaszok kísérik. Ha egy konfliktushelyzetet vagy rossz érzést hosszú ideig nem tudunk megszűntetni, kialakul egy krónikus betegség. A különféle betegségeink más-más üzenetet hordoznak. Milyen összefüggések vannak a kapcsolataink, érzelmeink és betegségeink között?

A test, a lélek, a szellem egy szerves egység. Amit a lelkünk átél, az láthatóvá válik a testünkön. Minden krízisre létezik megoldás, csak bíznunk kell abban, hogy ami velünk történik, az a mi fejlődésünket szolgálja. Fel kell ismernünk mit tettünk rosszul és, hogy mit akarunk megváltoztatni.

Fogínysorvadás

Ínyünk feladata a fogak tartása és védelme, hogy legyen, amivel feldolgozzuk a szánkba kerülő táplálékokat. A parodontózis során ínyünk elveszíti a tartását, ami mentális szinten arra utal, hogy hiányzik belőlünk a belső tartás. A különféle nehézségekkel, külvilágból jövő kritikákkal nehezen nézünk szembe, mindenre érzékenyen reagálunk.

Mi a teendő?

  • kerekedjünk tudatosan felül a problémákon, a félelmeken
  • ne kerüljük ki a konfliktusokat, hanem álljunk ki önmagunkért
  • ne utasítsuk el élből a bennünket ért kritikákat, gondolkodjunk el rajtuk és tanuljunk belőlük

Megerősítő mondat, amit naponta többször, egy-egy nyugodt pillanatban ismételni lehet:

„Nyugodt vagyok és határozott. Tudom, hogy csak jól dönthetek, életemben a jó kap helyet.”

Hátgerinc problémák (tartáshiba, fájdalom, gyulladás, sérv)

Testünk tartását és védelmét a gerincoszlop biztosítja. Mivel a hát viseli a terheket, a gerincünk bármiféle problémája a ránk nehezedő túl sok terhet szimbolizálja. A hát gyakori panaszainak hátterében aggódás, bűntudat és szeretetlenség állhat.

Mi a teendő?

  • nem kell cipelnünk a világ összes terhét, hiszen nem tudjuk minden bajban lévő ember gondját megoldani
  • nem kell felvállalnunk a mártír szerepét, inkább foglalkozzunk többet magunkkal, élvezzük az életet

Megerősítő mondat:

„Szeretem magamat. Elengedem a múltat, szabadon lépek előre. A szeretet ereje egyenessé tesz és önbizalmat ad.”

Ízületek betegségei (kopás, gyulladás)

Aki hosszú ideig ragaszkodik helytelen elképzeléseihez, túl makacs és rugalmatlan, az előbb-utóbb ízületi betegséget kap. Akkor is kialakulhat ízületi elváltozás, ha félünk az újtól, a változástól. Félelmünkben tudat alatt olyan betegséget kreálunk magunknak, ami megállásra kényszerít, megvédve így attól, hogy szembe kelljen néznünk az ismeretlennel. A test merevsége mutatja az elme merevségét is.

Mi a teendő?

  • fogadjuk el, hogy az élet változások sorozata, csak akkor léphetünk előre, ha készek vagyunk változni
  • ne legyünk kemények önmagunkkal és másokkal szemben, merjük kimutatni a szeretetünket, ahogy a meleg segíti az ízületi problémát, úgy segíti lelki szinten a melegség az életünk javulását

 Megerősítő mondat:

„Átadom magam a változásnak, mert tudom, hogy helyes irányba haladok. Úgy vagyok jó, ahogy vagyok, nem kell tökéletességre törekednem. A hibáimmal együtt szeretem és elfogadom magam.”

Idegesség, folytonos belső feszültség

Az idegesség felpörgeti az anyagcserénket, egy állandó belső nyomásérzés van bennünk. Túl magasak az elvárásaink önmagunkkal szemben. Maximalisták vagyunk, mindenhol szeretnénk megfelelni. Túlságosan számít, mások mit gondolnak rólunk. Idegességünk oka a kudarctól való félelem, hogy valahol nem tudjuk kihozni a maximumot.

Mi a teendő?

  • szabaduljunk meg a tökéletesről alkotott elképzeléseinktől, hiszen senki sem tökéletes
  • lássuk be, hogy minden pillanatban a tőlünk telhető legjobbat nyújtjuk, ne tápláljunk elvárásokat
  • fogadjuk el és szeressük magunkat, vegyük számba erősségeinket

Megerősítő mondat:

„Kitárom a lelkem, és szeretettel fordulok a világ felé. Életemben minden rendben van, jól érzem magam."