Az aura és a csakrák erősítése különböző módszerekkel 2. rész – Meditáció, sófürdő, mentális zuhany

Az aura és a csakrák erősítése különböző módszerekkel 2. rész – Meditáció, sófürdő, mentális zuhany

Mint ahogyan a testünket ápoljuk, vagy a lakókörnyezetünket tisztítjuk, úgy kell ápolni az auránkat is. Különféle érzelmi és testi hatások érnek bennünket a mindennapi élet során, az auránk pedig, elraktározza a pozitív és a negatív energiákat is. A felgyülemlett negatív energiák idővel betegségekhez vezethetnek.

Az energia energiát vonz. A különféle negatív érzéseink (sértettség, önbizalomhiány, harag) valamint a környezetből jövő ingerek megragadnak az auránkban egy energiablokkot képezve. Ezek a blokkok gyengítik az immunrendszerünket, még inkább rontják a hangulatunkat és „a pozitív pozitívat, a negatív negatívat vonz” elvén alapulva kimerülünk, depresszióba süllyedünk és hasonlóan elkeseredett, ideges embereket, konfliktushelyzeteket vonzunk az életünkbe.

Gondoljunk csak bele a mindennapi történéseinkbe! Amikor veszekszünk például a főnökünkkel vagy a házastársunkkal, korholjuk a gyermekünket, akkor negatív energiákat gyűjtünk magunkba. Idegesek, elkeseredettek és frusztráltak leszünk, ami további „rossz szériát” hoz: ledudálnak minket a forgalomban, elszakad a bevásárlószatyrunk füle, belebotlunk egy mogorva eladóba, és még sorolhatnám. Ha azonban tudatosan pozitív irányba programozzuk magunkat, rendszeresen feltöltjük és tisztítjuk az auránkat, akkor elkerülhetjük a hasonló helyzeteket.

Mentális fényzuhany

Az egyik legegyszerűbb és leggyorsabb módja az auránk megtisztításának. Eszközt sem igényel, csak egy nyugodt helyszínt és pár percet.

  • Üljünk le egy nyugodt zugban egy kényelmes székbe. Hunyjuk be a szemünket, vegyünk néhány mély lélegzetet és lazítsuk el az izmainkat.
  • Képzeljünk el egy aranyszínű fényzuhatagot, ami a fejtetőnktől kezdődően lefolyik az egész testünkön. Képzeljük el, hogy ez a fény átjárja, átmossa az egész testünket és megtisztítja az auránkat a negatív energiáktól.
  • Ha sikerült elképzelni a felüdítő fényzuhanyt, akkor nyissuk ki a szemünket, mozgassuk meg végtagjainkat, és lassan álljunk fel.

Sófürdő

Bármikor, amikor valakivel konfliktusba kerülünk, vagy enerváltnak érezzük magunkat, a nap végén tisztítsuk meg auránkat sófürdővel. Engedjük tele a kádat a számunkra kellemes hőmérsékletű vízzel, majd szórjunk bele egy bő maréknyi sót. 10-15 perc elmerülés a sós vízben csodákra képes. A fürdő után igyunk meg egy nagy pohár vizet. A sok folyadék fogyasztása egyébként is nagyon fontos, hiszen a testünk 70%-a víz, a sejtjeink a sok folyadék fogyasztás hatására tudnak megfelelően működni és energiával töltődni. Mivel a só szárító hatású, a fürdő után hidratáljuk bőrünket.

Az éltető légzés

A legtöbb ember élete során felszínesen lélegzik. A helytelen légzés kevesebb szervezetbe jutó oxigént jelent. Ettől fáradtabbak, kedvetlenebbek leszünk. Az úgynevezett jógalégzés, vagyis a mély hasi légzés kiváló az aura erősítésére.

Erre a légzésformára tudatosan rá lehet állni, ha megtanuljuk, és gyakran odafigyelve alkalmazzuk, egy idő után automatikusan rááll a szervezetünk.

  • Feküdjünk le egy kényelmes szőnyegre, hunyjuk le a szemünket és tegyük a két tenyerünket a köldökünk területére.
  • irányítsuk figyelmünket a légzésünkre. Lélegezzünk mélyet, miközben ötig számolunk, érezzük, ahogy a levegő a tüdőnkből a hasunkba jut, közben a hasunk megemelkedik. Tartsuk vissza a lélegzetünket ötig számolva, majd lassan fújjuk ki, ismét ötig elszámolva magunkban.
  • ismételjük meg a gyakorlatot 5-6x.

Csakrameditáció

Fantasztikus eszköze a csakráink, és ezzel az auránk megtisztításának és aktivizálásának. A meditáció magába foglalja a befelé figyelést, a jógalégzés alkalmazását és a hangtálak jótékony hatását. Mindenkinek szívből ajánlom, mert léleképítő, betegség megelőző, betegség csökkentő és nyugtató hatású.

Vonzalom és taszítás

Többször előfordul az életünkben, hogy azonnali vonzalmat érzünk egy idegen ember iránt, sőt ismerősnek érezzük. Ez azért van, mert hasonló az aurájának a formája és a színe, energetikai szinten nagyon sok a közös bennünk.

Olyan is előfordul, hogy valaki első látásra ellenszenves. Nem tudjuk megmagyarázni, hogy miért. Elég gyakran ez azért fordul elő, mert az adott személy rosszabb energetikai állapotban van és az aurája, szinte belenyomul a miénkbe, akaratlanul is leszívva a mi energiánkat.

Az energiánkat elszívó embereket nem kell feltétlenül kiiktatni az életünkből, főleg, ha hozzánk közelálló, csak éppen rossz passzban lévő személyről van szó. A megoldás az, ha a saját auránkat erősítjük a különféle tisztító és energizáló módszerekkel, valamint megfelelő táplálkozással és sportolással.

Védekezhetünk az „energiavámpírok” ellen úgy is, hogy ha a közelünkben vannak, keresztbe tesszük a lábainkat, vagy keresztbe fonjuk a karjainkat. Kiváló módszer az aura körüli pajzs létrehozása is. Ezt a pajzsot úgy hozhatjuk létre, ha leülünk pár percre, és szemünket behunyva elképzeljük, hogy egy fehér vagy aranyszínű, tojás alakú pajzs veszi körbe az egész testünket. Ez egy egységes burok, amin nincsenek rések, szakadások.

Próbáld ki ezeket a módszereket, ha szeretnéd, hogy erős és egészséges legyen az immunrendszered, és kiegyensúlyozottabb legyél. A tested a lelked temploma, vigyázz rá, hogy a lelked jól érezze magát benne!