Az élet értelme

Az élet értelme

Ha meghalunk, mindent itt hagyunk: a pénzt, a tulajdont, a hatalmat, az elismerést, a barátainkat. Az egyetlen, amit magunkkal viszünk, az ismereteink. Minden ember meztelenül érkezik a világra, és meztelenül is hagyja el azt. Ami hosszú életünkből megmarad a számunkra, azok az ismereteink.

A pillanat megélése

Csak akkor használhatjuk ki optimálisan az élet nyújtotta lehetőségeket, ha valóban megéljük a pillanatokat, azaz ha tudatosak vagyunk, és észleljük, ami most van. Felismerjük, amit az élet ad nekünk, az esélyt, amit ez a pillanat nyújt, és azt az ajándékot is, amivel most szeretne megajándékozni – meglátjuk egy gyermek mosolyát, egy barát bizalmát vagy a felismerést. Egy nehézségben vagy problémában is meglátjuk az esélyt, a sors ugyanis csak szolgálni akar nekünk. Ez a pillanat egyszeri, és soha nem jön többé el – használjuk ki tudatosan.

Feladatunk felismerése

Mindenki egy maghatározott szándékkal, céllal született erre a világra. Tökéletesen felkészültünk rá, és minden olyan képességet magunkkal hoztunk, amelyre szükségünk lehet. Vegyük észre, mit akar tőlünk az élet, ahelyett, hogy folyamatosan az kérdezgetnénk, mit akarunk mi az élettől. Ismerjük fel a feladatunkat, az utunkat és a célunkat, majd fogadjuk el és váltsuk valóra.

Önmegvalósítás

Ismerjük fel valódi önmagunkat, és hagyjuk, hogy a tökéletességünk kiteljesedhessen bennünk. Ismerjük fel, hogy az önmegvalósítás nem csak abból áll, hogy azt tesszük, amihez kedvünk van, hiszen így ki lennénk szolgáltatva a kedvünknek. Adjuk át a tetteinket és a létünk feletti uralmat a valódi önmagunknak, hogy megvalósítsuk az igazi önuralmat. Fejlődjünk, hogy kibontakoztathassuk valódi lényünket, és az életünk a létünket tükrözze vissza.

 

AZ ÉLETUTAD

Senki sem ismeri az utat,

amely előtted áll.

még soha senki nem járta ugyanezt az utat,

és soha senki nem is fogja járni,

mert ez a TE UTAD:

olyan egyedülálló,

amilyen te vagy.

Igen, egyedülálló vagy,

és az a feladatod, hogy

valami hasznosat tegyél az életedben

a te egészen különleges, egyedülálló módodon,

ami „valódi rendeltetésednek” felel meg.

Járd az utad,

Járd a saját egyedülálló módodon,

De ne próbálj

minél hamarabb eljutni a célba,

mert cél nem létezik.

Az út maga a cél.

A cél csak az út vége,

egy új út kezdete.

Élvezd az utad,

Ezt az egyedülálló, csodálatos utat.

Hagyd, hogy az élet mindennap megajándékozzon,

és ha készen állsz rá,

hagyd, hogy „belső mestered” vezessen.

Így egyre tisztábban hallhatod

És énekelheted

„életed egyszeri dallamát”,

hiszen minden öröm benned található.

A teremtés a te javadat akarja!

 

(Ismeretlen szerző)

 

 

/Kurt Tepperwein: Gyógyító kapcsolat/