Az ember, aki Istennel beszélget

Az ember, aki Istennel beszélget

Egy hétköznapi, középkorú férfit súlyos autóbaleset ér. Épp hogy felépül a sérüléseiből, amikor egy lakástűz miatt elveszíti minden vagyonát, miközben egy válási procedúra kellős közepén van. Nincs választása, hajléktalanként tengődik az utcán, egy éven át. Aztán, amikor a legjobban el van keseredve történik valami: meghallja Isten hangját.

Ezt az embert Neale Donald Walsch-nak hívják, Ismerősen csenghet a neve. Ő az, aki a Beszélgetések Istennel című könyvsorozatot megjelentette.

1992-ben, Neale Donald Walsch még mindig hajléktalan volt, de egy kisebb állást kapott egy helyi rádiónál. Élete nem volt egyenesben. Egy este kiábrándultan leült az asztalhoz és dühös levelet írt Istennek. Olyan kérdések fogalmazódtak meg a fejében, mint "Mi az élet értelme? Mit tettem, hogy azt érdemlem, hogy folyamatosan harcolnom kell?" Úgy gondolta, ha kiírja magából a belső frusztrációt és haragot, az majd könnyít a lelkén. Meglepetten tapasztalta, hogy Isten válaszolt a levélre, méghozzá belső sugallatai útján. Ezt követően Neale rendszeresen tett fel kérdéseket a Mindenhatónak és szorgosan le is jegyzetelte, a belső hang adta válaszokat. Ezekből a jegyzetekből született 1995-ben a Beszélgetések Istennel című könyv. A kötetet később két másik követte.

Először maga Neale is meglepődött a dolgon, azt hitte elment a józan esze. De később rá kellett jönnie, hogy valóban hallja az üzeneteket. Az emberek jó része szkeptikus volt és még ma is az, úgy gondolják Neale anyagi megfontolásból állítja azt, hogy hallja Istent.

Az sem segített az események elfogadtatásában, hogy a vallás szerint az Isten beszél hozzánk, ám nem a fejünkben, hanem a papokon vagy a kiválasztott prófétákon keresztül. Neale állítja, hogy a Teremtő mindenkihez szól, személyesen, csak az élet forgatagában erre nem figyelünk oda. Az ő feladata az, hogy könyvei segítségével megértesse ezt az emberekkel.

Neale, a könyveiért kapott pénzből kilábalt a nehézségeiből és létrehozott egy lelkisegély szolgálatot, hogy másoknak is segíthessen megtalálni a fényt. Írásait 40 nyelvre fordították le.

Mit üzen Isten?

  • Isten mindenkit úgy szeret, ahogy van, és mindig mindenkihez szól.
  • Mindannyian egy Isteni Létező részei vagyunk.
  • Nincs tér és idő, csak itt és most.
  • A legfontosabb hogy nyitott szívvel éljünk.
  • Mi teremtjük meg a saját valóságunkat, gondolattal, szóval és tettel.
  • Nem más emberek tartanak félelemben, hanem a saját hiedelmeink.
  • A legfontosabb a szeretet.
  • Nincs jó vagy rossz, csak más-más választás.

„Ezen a bolygón évezredek óta a következő viselkedésmód számít követendőnek: ne engedd szabadjára az érzelmeidet. Ha bánatot érzel, tedd magad túl rajta; ha elfog az indulat, fojtsd magadba; ha irigy vagy, szégyelld; ha félsz, emelkedj fölé; a szeretetet pedig irányítsd, korlátozd, menekülj előle - tégy meg mindent, nehogy teljes egészében kifejezésre juttasd itt és most.

Ám eljött a szabadság ideje!

Az az igazság, hogy bebörtönözted Legszentebb Énedet. Itt az idő, hogy kiszabadítsd!”

/Neale Donald Walsch: Beszélgetések Istennel I./

 

Felhasznált irodalom: Neale Donald Walsch, A teljes Beszélgetések Istennel, Édesvíz Kiadó, 2008.