Kozmikus emlékezet

Kozmikus emlékezet

Minél kevésbé vagyunk közömbösek valaki iránt -akár pozitív, akár negatív irányban- annál biztosabbak lehetünk benne, hogy olyan időből ismerjük őt, amikor még más fizikai testben léteztünk.

Kezdetben csak szellemünk van, mely a lélek, mint közvetítő által összekapcsolódik a testtel. A szellem hordozója az elektron, amelynek élettartama határtalan és olyan, mint egy mini univerzum. A szellem léte tehát örök, ciklikusan inkarnálódik és elmúlt állapotokat és kapcsolatokat keres fel az új életében.

Az elektronoknak négy tulajdonsága van: reflexió (emlékezés, tükröződés), megismerés, szeretet, cselekvés. A folyamat alapja a szeretet. A szeretet, két Én emlékezetének cseréje. A karmikus találkozásokat a lelkek akarják, s még mielőtt újra testet öltenének, megállapodnak egymással erről. A felismerés, a másik megtalálása nem egyszerű, hiszen az új testtel új agyat is kapunk, vagyis a lelkeinknek kell közelednie egymáshoz és felismernie a másikat.

Örök körforgás

Az energiamegmaradás elve szerint, semmilyen erő nem vész el, csak átalakul. A szellem tárolja a megtapasztalások energialenyomatait. Az idő körforgásában barátok testvérekként születnek ujjá, szerelmespárból két jó barát lesz, de lehet, hogy ellenségek lesznek családtagok és meg kell küzdeniük a különféle félbehagyott történeteikkel az új szerepeikben is.

Mielőtt újra testet öltenénk, ismerjük már új testünket, élettartamunkat, lehetőségeinket. Kiválasztjuk szüleinket, akiknek a tulajdonságait örökölni szeretnénk, mert ezekre van szükségünk életfeladatunk megvalósításához. A célhoz vezető fő útirányt ismerjük, de nem tudhatjuk mi vár ránk útközben. Nem tudjuk előre, hogyan viselkedünk majd, hogyan döntünk. A karma egy kihívás. Szabad akaratunk van, szabadon dönthetünk, szerethetünk, segíthetünk, tanulhatunk, de szabadon árthatunk is. Mindezekért felelősséget kell vállalnunk.

A sors egy lehetőség

Minden egyes sors egy új lehetőség. Ha élni tudunk vele, akkor a betegséget egészséggé, a gyűlöletet szeretetté, a veszteséget nyereséggé tudjuk alakítani. Ha nem élünk vele, csökkentjük testünk öngyógyító erőit, romboljuk a testünket és szenvedünk. Kizárólag mi magunk vagyunk az életünk alkotói. Minden nehézségünk egy-egy kozmikus alkalom életünkben a változtatásra. Minden értünk történik.

Sokszor végigjárjuk az élet iskoláját, és ha odafigyelünk a leckékre, akkor meglelhetjük magunkban a tudást, a kérdéseinkre a válaszokat. A Világ több sebből vérzik, a katasztrófák sűrűsödnek és erősödnek. Talán azért, hogy ráébredjünk valódi célunkra: szeretni születtünk. A makro-káosz, a saját magunkban zajló mikro-káosz kivetülése, a háborúk bennünk pusztítanak. Ha változtatni akarunk a világon, a változtatást magunkban kell elkezdeni. Ne csak panaszkodjunk és elborzadva nézzük, hogy mi zajlik körülöttünk, tegyünk is, gyújtsunk világosságot önmagunkban. A karma cselekvést jelent: cselekedjünk!