Lélektől lélekig - Ikerlángok találkozása

Lélektől lélekig - Ikerlángok találkozása

Ritka és csodálatos találkozás. A két ember annyira vonzódik egymáshoz, mint két mágnes. Nem játszanak egymás előtt, nem akarnak másnak látszani. Hasonlók, hiszen egymás megtalált másik felei.

Az ikerlángok valaha, valamikor egyek voltak, ezért olyan szoros a kötelék közöttük, hogy a lelkeik folyton egymást keresik. Nem tudják egymást elfelejteni, még akkor sem, ha a körülmények ezt indokolnák. Gyakran olyan élethelyzetben találkoznak, ami megnehezíti a kapcsolatukat, például az egyiküknek vagy mindkettőjüknek házastársa, partnere, gyermeke van.

Általában nagyobb közöttük a korkülönbség, 8-10 év vagy ennél is több. Ennek ellenére a gondolkodásuk, az ízlésük, a szokásaik hasonlóak, sőt még a horoszkópjaik is. Nincsen szükség közöttük szavakra, egymás szeméből is értik a másik gondolatait. Amikor megérintik a másikat, izzik a levegő. Amikor átölelik egymást, azt érzik, hogy hazaérkeztek.

Az ikerlángok tükröt tartanak egymásnak, amit nem könnyű kezelni, hiszen sohasem egyszerű szembesülni az embernek a saját tulajdonságaival, hibáival. Ez a kapcsolat, éppen a tükröződés miatt, az egyik legnagyobb lehetőséget biztosítja a tanulásra, fejlődésre. A folyamat gyorsan történik, az ikerlángok egymás katalizátorai. Számtalan akadályt kapnak, ez is a fejlődésüket segíti, melyet általában közös erővel kell megoldaniuk.

Testi egyesülésük során nem a fizikai szinten van a hangsúly, hanem a lelki síkon. Olyan egységélményben van részük, melyet az, aki nem élte ezt át soha, nem is tudja elképzelni. A két test és lélek teljesen egybeolvad, megszűnik a két nem, egy egység lesz, melyben megnyilvánul az isteni szeretet.

Amikor beüt a ménkű

A másik feleddel való találkozás egy csoda, ám egyáltalán nem egyszerű. Éled a mindennapi életed, van egy érdekes munkád, egy kedves párod, sok barátod, akikkel programokat szervezel. Majd, mint derült égből a villám, belefutsz valakibe, ami mindent megváltoztat. Olyan erővel vonzódsz hozzá, hogy a hiánya már fizikailag fáj. Ahogy reggel kinyitod a szemed, ő az első gondolatod, este vele fekszel. Ha távol van tőled, akkor is érzed, ha rád gondol. A részeddé válik.

Ha ez a kapcsolat egyszer elindul, már nem lehet megállítani. Nem lehet úgy tenni, mintha meg sem történt volna. Ahhoz azonban, hogy felvállald, sok embert meg kell bántanod, akik ezt nem is érdemlik meg. Ilyenkor szokott az lenni, hogy az ikerlángok jó része elmenekül. Megszólal az egó, elvárásokat támasztunk a másikkal szemben és ráhúzzuk az eddigi kapcsolati mintáinkat. Elkezdjük keresni a másik hibáit. Azonban annyira hiányzik lelkünk másik fele, hogy nem tudjuk kiverni a fejünkből. Ez a folyamat pont arra jó, hogy lebontsuk az elvárásainkat, az életünk során kialakult téves képzeteinket.

A külön töltött hosszabb vagy rövidebb idő alatt teljesebb képet kapunk magunkról, mint valaha. Átértékeljük a vágyainkat, az egész életünket, lefaragjuk az egónkat. Megpróbálunk megoldásokat keresni, elfogadóbbak lenni. Rábízzuk magunkat Istenre.

A környezet véleményétől való rettegés, a gyávaság, a küzdelem a démonokkal legyűrhető. A feltétel nélküli szeretet, minden akadályt képes megugrani. Lelki ikrünket a kezdetek óta nekünk rendelte a mindenség. Eljön az idő az egyesülésre. Lehet, hogy pár évvel később vagy idősebb korban, amikor már lekopnak az emberről a maszkok.

“Benned él párod sajgó negatívja, várod, hogy a varázsszót kimondja: Én vagyok Te – mellyel örök sebedet begyógyítja.”

/Szepes Mária/