Lényegünk a lényünk

Lényegünk a lényünk

A valóságban a dolgok semlegesek, csupán szemléletünktől kapnak érzelmi tulajdonságokat. Ha egyazon dologról három különböző embert megkérdeznénk, akkor három különféle véleményt hallanánk. Minden dologban benne lakozik az esély, még azokban is, melyeket problémának tekintünk.

Minden kereszt egy pluszjel. A kereszt függőleges szára a teremtő, alkotó férfierőt szimbolizálja, valamint a szellemi és az anyagi világ egyesülését. A kereszt vízszintes szára a horizont, az intuitív nőiség, a víztükör szimbóluma.

Elgondolkodtunk már azon a kettősségen, hogy amikor a gondjaink vagyis „keresztjeink” cipelése közben sorsunk jobbításáért imádkozunk, akkor az imádság végén épp a kereszt jelét tesszük magunkra?

A keresztnek négy pólusa van, ami az anyagot jelképezi, a négyes szám pedig a kabbalában a „tettet” jelenti. Reinkarnálódásaink célja a „tevés”, mely csak az anyagban érhető el. A karma, melyet sokan keresztként élnek meg, egy plusz, egy esély a változásra, fejlődésre.

Változtass minden mínuszt plusszá!

Valamennyi hiányosságunkat és hiányunkat az életben kivetítjük magunkból, mint egy mínusz jelet. Mivel a gondolatok erők, energiák, a negatív kivetítéseink az anyagban is megmutatkoznak, a „hasonló hasonlót vonz” elvén. Ha például önbizalomhiányban szenvedünk, nem tudjuk kimutatni a szeretetünket, és nem bízunk abban, hogy ránk is várhat egy jól fizető állás, akkor az anyagban, vagyis a valóságunkban is bevonzzuk a pénzhiányt, a rossz párkapcsolatot és egy langyos pocsolyában tocsogunk.

Ahogyan a vízszintes vonalra rajzolt függőleges egyenes megszűnteti a passzivitást és pluszt varázsol a mínuszból, úgy szabadulhatunk meg mi is a hiányainktól, ha tudatosan élünk, pozitívan gondolkodunk. - ==> +

A kinyújtott kéz nem csak adakozásra való

Eszünkbe jutott már, hogy a kinyújtott kezünkkel nem csak adakozhatunk, hanem el is fogadhatunk? Csak sokunkban felmerül a gondolat, hogy az elfogadás egyfajta szívesség másoktól és önző is. „ Ó, köszönöm, megoldom, ne csinálj belőlem gondot!” Igazán nem kellett volna!”- mondjuk gyakran. Közben meg kiugrik a szívünk örömünkben, hogy valaki figyel ránk. Az adakozás és az elfogadás egy körforgás, csak az tud adni másoknak, aki maga is képes elfogadni. Az adáshoz bizalom kell, az elfogadáshoz önbizalom.

Minden kérés gondolat

Minden kívánság gondolatból születik. Ahhoz, hogy sikeresen kérhessünk, hálát kell éreznünk mindazért, amink már van. Hálásnak kell lennünk a fájdalmas tapasztalatokért is, mert azoktól lettünk azok, akik most vagyunk.

A külvilágtól hiába várunk segítséget, ha magunkon nem segítünk. Vegyük azt a példát, hogy mi történik, ha követ dobunk a vízbe. A kő maga körül a folyóban koncentrikus köröket vet, mely körök egyre tágulnak és hatással vannak a vízre, a vízkörök pedig visszahatnak a kőre. Ha egy nehéz helyzetben készek vagyunk önmagunkon segíteni az önsajnálat helyett, akkor reményt termelünk, mely egy energiaforma és bevonzzuk a megoldást hozó embereket, helyzeteket az életünkbe. A szabad akaratot azért kaptuk, hogy eldönthessük milyenek legyünk.

Ismerjük fel személyes lehetőségeinket!

Az emberek többsége igen fantáziadúsan tudja ecsetelni, hogy mikor, mit nem tehetnek meg az életükben és miért, és ez miért teljesen normális. A tett magva, az esély mindenkiben ott lapul, elég benne hinni, hogy szárba szökkenjen. Minden képességünk jó valamire, még az is, ami a külvilág szemében jelentéktelennek tűnik. Ha képes vagyok énekelni, pozitív érzéseket kelthetek a dalaimmal másokban és örömet okozhatok magamnak. Ha képes vagyok szeretni, boldoggá tehetem önmagamat és a környezetemet. Ha szeretem a magányt, képes vagyok tapintatra az elvonulni vágyóval. Ha takarító vagyok, másoknak komfortérzetet adok. Ha eladó vagyok, kiszolgálok másokat, miközben segítek is. Minden tulajdonságunk, lehetőségünk, tudásunk jó valamire, csak meg kell tanulni ezeket megfelelően használni és hinni abban, hogy jót cselekszünk.