Új szerv, új élet - A szervdonor tulajdonságai tovább élnek?

Új szerv, új élet - A szervdonor tulajdonságai tovább élnek?

Ahogy az orvosi technika egyre jobban fejlődik, egyre több szervátültetésen átesett páciens indul kiváló esélyekkel az életben „második születése” után. Ennek köszönhetően nő az információk halmaza arról, hogy a különféle szerveket kapó emberek másképp kezdik érezni magukat a beavatkozás után, megváltozik az ízlésük, elkezdenek vonzódni olyan dolgokhoz, melyeket régebben elutasítottak. Átvihet-e vajon egy donor szerv egy másik testbe információkat?

Egy 2011-es amerikai felmérés szerint a leggyakoribb szervátültetések közé tartozik a szaruhártya-, vese- és szívtranszplantáció. A szívátültetésen átesett betegek körében a beavatkozás utáni ötéves túlélés 75%.

Sejtmemória

Sokan úgy gondolják, hogy az emlékeink az agyunkban raktározódnak el. Megcáfolni látszik ezt az a tény, hogy ha bármilyen más szervet ültetnek be egy emberbe, akkor új tulajdonságai alakulnak ki, melyek jellemzőek voltak a szervet adó személyre. Szervezetünk sejtjei elraktározzák az érzéseinket, szokásainkat, személyiségünk jegyeit és a transzplantált személy sejtjeinek átadják ezeket az információkat. A sejtek fogantatásunktól kezdődően elraktározzák az emlékeket az egész testünkben.

Minden olyan trauma, stressz, félelem, öröm lenyomatai ott vannak a sejtjeinkben, melyekre akár tudatosan nem is emlékszünk. Ezek kihatással vannak a pszichénkre és a testünkre, ezáltal a mindennapjainkra. Többek között az asztrofizikának, a kvantummechanikának és a kineziológiának is ez az elmélet az alapja.

Einstein szerint az emlékek információk, az információ pedig energia. 5%-nyi anyag, 95% energiával van körülvéve. Mivel az energia információ, az információ pedig emlékek halmaza, így az emlék is energia. Ez az energia nem csak körülveszi az anyagot, hanem behatol abba, meghatározza az anyag viselkedését.

Sylvia, aki motorrajongó lett

Claire Sylvia új szívre várt. Nem szerette a sört, irtózott az extrém sportoktól és szituációktól. Egy 18 éves fiú szívét kapta meg, aki motorbalesetben hunyt el. A beültetés másnapján a nővértől egy pohár sört és csirkefalatokat kért. Felépülése után erősen vonzódni kezdett a motorozáshoz. Álmaiban gyakran látott egy Tim nevű embert. Később kiderült, hogy a szív első „tulajdonosát” Timnek hívták.

A megváltozott vércsoport

Egy ausztrál lány, Demi-Lee Brennan vércsoportja megváltozott a májátültetés után. Az orvosok is széttárt karokkal állnak az eset előtt. Kilenc hónappal a beavatkozás után derült erre fény. Az orvosok szerint az átültetett máj vérsejtjei bejutottak a csontvelőbe és befolyásolták a vérképzést.

A pszichometria és a donáció összefüggései

Lyall Watson biológus szerint szoros összefüggés van a pszichometria és a sejtmemória ténye között. A pszichometria a kézbe fogott különféle tárgyak energialenyomatának olvasása. Sok médiumi képességgel rendelkező ember képes arra, hogy ha a kezébe adnak egy ruhadarabot, egy gyűrűt, nyakláncot, akkor leírja a tulajdonosa tulajdonságait, érzéseit, akár azt is, hogy hol viselte őket.

Ha egy tárgy képes eltárolni a tulajdonosa energiáit, akkor miért ne lehetne erre képes bármely szerv?

 

Felhasznált irodalom: Claire Sylvia, A change of heart, Brown and Company, 1997