Üzenetek az égből

Üzenetek az égből

Néhány nappal ezelőtt, a nappali padlóján guggolva pakolásztam a táskámban. Arra lettem figyelmes, hogy egy kis, fehér tollpihe szálldogál lefelé az orrom előtt. Még a tenyerem is alá tartottam és eltűnődtem, vajon honnan érkezett.

A lakásban nincsenek tollpárnák, a kabátjainkban sem toll a bélés és madarat sem tartunk. A megérzéseim azt súgták, hogy ez a kis pihe egy üzenet, üzenet az égiektől. Csupán pár napja, hogy drága nagypapám eltávozott az élők sorából. Nagyon közel álltunk egymáshoz, azon túl, hogy egyetlen unokája voltam, egy szoros lelki szál, egy meg nem nevezett szövetség is volt közöttünk. Anyukám mesélte, hogy amikor születésem után hazavittek és pólyába bugyolálva letettek a szobában a nagy asztalra, a nagypapám kezdett el kibontogatni és közben kedvesen azt mondogatta: „Isten hozott köztünk kis tündérke.” Az első lény volt a Földön, akire néhány naposan rámosolyogtam.

Amikor az embert megkörnyékezi a halál jelensége, elgondolkodik azon, hogy valóban létezik-e túlvilág, valóságosak-e azok a nézetek, amiben hisz. Én is ezen gondolkodtam: hogy vajon jó helyre kerül-e a papa, találkozunk-e majd és nyugodtan engedhetem-e el őt. Ekkor jött a kis pihe, mint egy üzenet: Igen, angyalok léteznek, ne félj, Nagyapa jó helyre kerül.

Mit üzenhetnek a különféle jelek?

Természetesen a különböző jelek mindenkinek kicsit mást jelentenek. Az üzenet függ a körülményektől, attól, hogy kinek, mi történik éppen az életében, milyen aktuális problémája van, amire válaszokat keres. Minden jelenségnek van egy alap jelentése, ezt kell megvizsgálni az adott élethelyzetben.

Az indiánok óriási jelentőséget tulajdonítottak a különféle, színes madártollaknak. A tollpihék a legkülönösebb helyeken bukkanhatnak fel, sokféle színben.

  • A fehér a tisztaság, a szentség színe, azt üzeni, hogy angyalaink velünk vannak.
  • A vörös az energia, az életerő szimbóluma, azt üzeni, hogy angyalunk erőt ad, amikor szükségünk van rá.
  • A sárga a belső béke, az intuíció színe, az ilyen színű toll üzenete: angyalunk arra kér, hogy hallgassunk a megérzéseinkre.
  • A zöld szín a gyógyítás, a szeretet, a megbocsátás színe, arra hívja fel a figyelmünket, hogy engedjük el a sérelmeinket, szeressük jobban magunkat és törődjünk többet a szeretteinkkel.
  • A kék szín a kommunikációt, a gondolataink kimondását jelképezi és arra figyelmeztet, hogy beszéljük ki magunkból a feszültségeket, próbáljuk megoldani a konfliktushelyzeteket.
  • A lila a spiritualitás, a szellemi fejlődés színe, azt üzeni egy lila toll, hogy egy különleges lelki útra léptünk.
  • A szürke pihe a békességet szimbolizálja, legyen békesség és megnyugvás a lelkünkben, bocsássunk meg magunknak és mindenkinek, aki megbántott bennünket.

Nem csak a tollak hordozhatnak fontos üzeneteket, hanem például a különféle zeneszámok is. Ha az autóban ülve épp egy kérdés motoszkál a fejünkben, választ kaphatunk rá úgy is, hogy erősen az adott problémára koncentrálunk, kérjük az angyalok segítségét és figyeljük milyen mondatokat hallunk először a rádióból. Sokszor megkapjuk a választ a problémánkra.

Működhet ez úgy is, hogy felütünk valahol egy könyvet és az első néhány sort elolvassuk azon az oldalon, ahol a könyv kinyílt, de sokszor egy filmcím, egy cikknek a címe is felhívja a figyelmünket valaminek a megoldására.

Megtörténhet az is, ami velem egykor. Magánéleti problémán gondolkodtam, és azt kérdeztem magamtól, jó-e az irány, amit elhatároztam és van-e jövője a kapcsolatomnak. Épp az utcán sétáltam, amikor egy árok melletti füves részen találtam egy CD lemezt. Színes tokban volt, egy szerelmes számokból álló válogatás lemez volt, egy újsághoz csomagolt melléklet. Az újság nem volt ott, a CD-t valószínűleg egy gyalogos ejthette ki a lap csomagolásából. De épp én találtam meg és pozitív választ véltem benne felfedezni a kérdésemre. Hozzá kell tennem, hogy soha, semmit sem találtam még életemben se előtte, se utána. A lemezen szereplő zeneszámok címeit egymás után elolvasva egy egészen érthető üzenet kerekedett ki. Később kiderült, az „égi” ajándéknak igaza volt. Nincsenek véletlenek.