Félelem nélkül - Újjászületés

Félelem nélkül - Újjászületés

A Húsvét asz újjászületés ünnepe. Jézus története halálról és feltámadásról tanulság arra, hogy mindenki képes újjászületni, csak szükség van a sérelmek és fájdalmak megbocsátására és elengedésére.

Minden konfliktus az eltévelyedett vágyakból fakad.
Az egyetlen béke, ami tartós lehet, a Belső Béke.
Hagyjátok az embereket meglelni belső békéjüket. Amikor megleled belső békédet, arra is rájössz, hogy mi mindenre nincs szükséged.

Ez egyszerűen azt jelenti, hogy nem lesz többet szükséged a külső világ dolgaira. Az, hogy „semmire sincs szükséged", nagy szabadságot jelent. Először is, a félelemtől szabadít meg. A félelemtől, hogy van valami, amit nem tudsz soha megszerezni. A félelemtől, hogy van valamid, amit elveszíthetsz. A félelemtől, hogy egy bizonyos dolog nélkül soha nem leszel boldog.

Másodsorban, az, hogy „semmire sincs szükséged", a haragtól is megszabadít. A harag a félelem hangja. Amikor nem félsz semmitől, semmi sem okozhat haragot.

Nem lesz benned harag, amikor nem kapod meg, amit akarsz, mert akarásod nem szükségből fakad. Következésképpen, nincs benned félelem amiatt, hogy esetleg nem kapod meg. Tehát, harag sincs.

Nem lesz benned harag, amikor azt látod, hogy mások olyat tesznek, amit nem akarsz, hogy megtegyenek, mert semmilyen érdeked nem fűződik hozzá, hogy tegyék avagy sem. Tehát, nincs harag.

Nem lesz benned harag, amikor valaki nem kedves hozzád, mert nem lesz szükséged rá, hogy bárki is kedves legyen hozzád. Nem lesz benned harag, amikor valaki szeretetlen, mert nem lesz szükséged rá, hogy bárki is szeressen. Nem lesz benned harag, amikor valaki kegyetlen, bántó vagy tönkre akar tenni, mert nem lesz szükséged rá, hogy másként viselkedjenek, és mert tisztában leszel vele, hogy téged nem lehet tönkretenni.

Még akkor sem lesz harag benned, amikor az életedet akarják kioltani, mert nem fogsz félni a haláltól. Amikor elveszíted a félelmet, minden egyebet elveszíthetsz, akkor sem lesz benned harag.

A tudás, hogy minden, amit teremtettél, újfent megteremthető, vagy, ami még fontosabb, hogy nem számít, belülről fakad majd. Amikor megleled a Belső Békét, senki és semmi, semmiféle hely, feltétel, körülmény vagy helyzet megléte vagy hiánya nem befolyásolja a lelkiállapotodat, nem játszik szerepet léted megtapasztalásában.

Nem a körülmények megváltoztatására van szükség, hanem a tudat megváltoztatására

A nagy tragédiák pillanataiban az igazi kihívás a szellem elcsendesítése és az alászállás a lélek mélyére.

 

/ Neale Donald Walsch: Beszélgetések Istennel, részlet /