Nem minden sorscsapás, amit annak hiszünk

Nem minden sorscsapás, amit annak hiszünk

Sokszor történik olyan esemény az életünkben, amit sorscsapásként élünk meg. Aztán eltelik egy-két hét, egy-két hónap vagy év és rájövünk, amit borzasztó szerencsétlenségnek, kudarcnak éltünk meg, az valójában isteni szerencse volt. Mondhatnánk, hogy fantasztikus véletlen, de véletlenek nincsenek.

Túltelítettség miatt nem kerül be a gyermekünk abba az osztályba, ahová szántuk, majd idővel kiderül, hogy a világ két legjobb tanítónénijét kapta meg az életreszóló alapozáshoz.

Nem vesznek fel egy ígéretesnek tűnő munkahelyre. Földig ér az orrunk elkeseredettségünkben, majd néhány hónap múlva kapunk egy sokkal jobb ajánlatot. Elszalasztottuk volna az álomállást, ha az előző helyre felvételt nyerünk.

A gyerekek már megint nem készülnek el időben. Lassan öltözködnek, elfelejtkeznek az úti takaróról és a kabala állatkáról, amiért vissza kell fordulni. "Mi sosem tudunk időben elindulni"-morgunk az orrunk alatt. Aztán azt vesszük észre, hogy pár kilóméter múlva óriási a dugó, ahogy közelebb érünk kirajzolódik egy szörnyű közlekedési baleset képe. Összetört motor és személyautó, földön heverő emberek. A szemtanúktól megtudjuk, hogy a baleset bő 10 perce történt, már jön a mentőhelikopter. Egy pillanat alatt fut át az agyunkon: "De jó, hogy később indultunk el, ez a szörnyű tragédia történhetett volna velünk is, épp a baleset idejében értünk volna erre az útszakaszra."

Az alábbi történet is arról szól, hogy néha egy tragédiának és istencsapásnak vélt dolog, valójában életmentő és szerencsés. Ne keseredjünk el, ha nem jön mindig minden össze amit szeretnénk vagy nem úgy, ahogy szeretnénk!

Az életmentő tűz

Egyszer történt egy hajótörés, amit csak egy ember élt túl. Őt a víz egy lakatlan sziget partjára vetette. Azon imádkozott nap mint nap, hogy jöjjön és mentse meg valaki. Mindennap kémlelte a horizontot, hátha meglát egy hajót, ami megmentheti, de hiába. Végül, beletörődve sorsába, épített magának egy kis kunyhót a szigeten.

Aztán egy napon, amikor elment halászni, hogy legyen aznapra is mit ennie, szörnyű dologra ért vissza. Az egész kunyhó lángokban állt! Teljesen elégett, úgy, hogy csak hamu maradt belőle. A hajótörött teljesen elkeseredett. Nemcsak hogy hajótörést szenvedett, de mire beletörődött sorsába és épített magának egy kis zárt menedéket, az is oda lett.

"Hogy tehetted ezt velem Istenem? Mivel érdemeltem ki ezt a rosszat? Pedig már kezdtem megbarátkozni az egyedüllét gondolatával, és olyan jól éreztem magam ebben a kis kunyhóban, miért kellett ezt is elvenned tőlem?" - kiáltott Istenhez.

Másnap kora reggel, amikor kisírt szemét kinyitotta, arra ébredt, hogy kiköt egy hajó. Nem hitt a szemének! Amikor felszállt a hajóra megkérdezte a kapitányt, hogy honnan tudták, hogy ő ott van. "Abból a nagy füstből, amit csináltál. Abból láttuk, hogy van itt valaki a lakatlan szigeten." - felelte a kapitány.