Te figyelsz a szelíd hangra?

Te figyelsz a szelíd hangra?

Egy férfi éveken keresztül gyűjtött egy új autóra. Végül a sok munka és félre tett pénz meghozta a várva várt pillanatot. Nagy örömmel és izgalommal hajtott hazafelé, hogy családjának és barátainak is megmutathassa az álomautót.

Útközben megállt, hogy betérjen az egyik barátjához. Hazafelé indulva, a parkolóból nagy lendülettel elkezdett tolatni, mire halotta, hogy egy kő koppan az új autóján. Hirtelen lefékezett és kiszállt. Látta, hogy egy kisfiú dobta meg a kocsiját, ezzel máris megsérült a gyönyörű fényezés.

A férfi kikelve önmagából, üvöltözni kezdett:

- Te normális vagy kölyök? Nincs neked eszed? Ha majd jól elverlek, el fog menni a kedved az ilyen őrültségektől, hogy mások kocsiját kővel dobáld!

- Bácsi kérem, ne haragudjon! - válaszolta a fiú.

A férfit annyira elöntötte a düh, hogy nem is figyelte mi van körülötte. De a fiúcska így folytatta:

- Elnézést, nem tehettem mást! Túl messze voltam öntől, hogy meghallja a hangomat. Csak így állíthattam meg, hogy ne tolasson tovább.

Ekkor látta meg a férfi, hogy a kocsija mögött egy tolószékkel felborult gyerek van.

- Ő a testvérem és egyedül előre ment a tolószékkel. De túl gyorsan gurult és a járda szélén felborult, pont az ön kocsija mögé. Muszáj voltam megdobni az autót, hogy megállítsam magát.

Ekkor a férfi nagyon elszégyellte magát, és segített visszatenni a fiút a tolókocsiba. Az eset után a kocsin soha nem csináltatta meg a fényezést. A kő okozta sérülés az autón megmaradt emlékeztetőnek, hogy ha megdobnak kővel, talán azért van, hogy a figyelmünket felkeltsék, nehogy valami nagy bajt csináljunk.

Gyakran túl elfoglaltak vagyunk és nem halljuk meg a körülöttünk élők szavait, az Univerzum üzeneteit Néha meg kell, hogy dobjanak kővel ahhoz, hogy körülnézzünk, mi is folyik az életünk körül, kik vesznek körül minket, milyen döntéseket hozunk, mi az amit éppen véghez akarunk vinni.

Te figyelsz a halk, szelíd hangra, egy sugallatra vagy megvárod míg megdobnak kővel?