Angyal vagy maga a gonosz? – A molyember története

Angyal vagy maga a gonosz? – A molyember története

Nyugat Virginia, Point Pleasant városában áll egy furcsa szobor. Egy izzó vörös szemű, szárnyas lényt ábrázol. Ez a „Mothman” vagy molyember szobor, egy molylepkéhez hasonlító alakot mintáz, egy alakot, ami jelezte egy borzalmas tragédia bekövetkeztét a városban. Azóta számtalan helyen vélték látni Amerikában, és megjelenése súlyos katasztrófákhoz volt köthető.

1966. november 15-én éjszaka, két házaspár autókázott egy kocsiban, Point Pleasant utcáin. Nem volt céljuk, csak unatkoztak és jobb elfoglaltság nem lévén, tekeregtek a város utcáin. Amikor elhaladtak a település elhagyatott TNT üzeme mellett, a gyárépületet körülvevő kerítésen túl két izzó, vörös fényt pillantottak meg, majd közelebb érve kirajzolódott egy hatalmas, szárnyas lény alakja. Leállították az autó motorját, de kiszállni nem mertek a járműből. Farkasszemet néztek a furcsa, közel két méter magas, szárnyas alakkal. Majd pár perc után rémületükben elhajtottak a helyszínről, de a szárnyas lény az autójuk felett repült, annak ellenére, hogy legalább 160km/h-ás sebességgel hajtottak. A jelenség Point Pleasant határában irányt váltott és eltűnt. A halálra rémült fiatalok riasztották a helyi serifet, aki nem kételkedett a szavukban, hiszen példás életű, büntetlen személyek beszámolójáról volt szó. Azon az éjszakán nem ők voltak az egyetlenek, akik furcsa esetet jelentettek. Többen is látni véltek egy madárszerű, ijesztő lényt a város utcáin. A serif kiautózott a TNT gyárhoz, de semmi nyomát nem találta a fura alaknak.

Egy helyi építési vállalkozó is kihívta a serifet a házához ezen az éjjelen, mert furcsa dolgokat tapasztalt. Ez a vállalkozó Salem-ben élt, mely 90 mérföldre található Point Pleasant várostól. Televíziót nézett, amikor elsötétült a képernyő, majd hangos nyafogást hallott és a képernyőn kirajzolódott egy furcsa mintázat. A kutyája vadul ugatott a tornácon, amikor kiment megnézni, hogy mi izgathatta fel ennyire az ebet, a pajta előtt észrevett két piros kört. Odavilágított egy elemlámpával, és egy pár szem nézett rá vissza. Berohant a házba és aznap éjjel puskával aludt. A kutyája nyomtalanul eltűnt másnap reggelre.

Másnap, november 16-án egy háromtagú család vendégeskedett barátaiknál, nem messze a TNT gyárépülettől. Hazafelé készülődtek, a kocsijukhoz tartva észrevették, hogy valami fekszik a jármű mögött. A lény, érkezésükre felkelt a földről, majd a magasba emelkedett. Szemei vörösen izzottak, szürke színű teste volt, nem tűnt sem embernek, sem állatnak. A rémült család visszarohant a házba és telefonáltak a rendőrségre. A kiérkező rendőrök semmit sem találtak a helyszínen. A családfő annyira elborzadt a látottaktól, hogy orvosi segítséget kért. Hónapokig szorongás és ijesztő álmok gyötörték, többször látta a lényt otthona körül.

A különös eseményeknek hamar híre ment. UFO kutatók, újságírók, nyomozók és legendavadászok lepték el a környéket. John Keel író, megszállottja a lett a molyember történeteknek, felkereste a szemtanúkat, a helyszíneket.

A Silver Bridge leomlása

Az ohioi Gallipolit Point Pleasant várossal összekötő Silver Bridge híd 1967. december 15-én váratlanul összeomlott. A hídon óriási forgalom volt, hiszen mindenki a karácsonyi ünnepekre készülődött a városokban. A 700 méter hosszú híd összeomlására semmi jel nem utalt, soha nem volt gond a műszaki állapotával. Tucatnyi jármű az Ohio folyóba zuhant, 46 személy elhunyt. 44 holttestet megtaláltak, de két test nem került elő.

Az eset után néhányszor még látták a molyembert a városban, majd végérvényesen eltűnt. Többen azt gondolják a város lakói közül, hogy a molyember a halál hírnöke volt. A hídhoz közel egy emlékművet építettek az áldozatok emlékének tisztelegve, minden elhunyt nevét kőbe vésték.

1969-ben a leomlott híd helyére egy újabbat emeltek. 203-ban a városi parkot átnevezték Molyember parkká, a város főutcáján pedig felállítottak egy 6 méter magas molyember szobrot. Az acél szobornak óriási szemei vannak, melyek az est leszálltakor pirosan világítanak.

A katasztrófák hírnöke

A molyembert több súlyos katasztrófa helyszínén látni vélték, többek között 2001.szeptember 11-én New York-ban, az ikertornyok leomlása előtti időszakban. Egyesek szerint angyal, aki jelzi a katasztrófát, mások szerint maga a gonosz. Hiteles fotó sohasem készült róla, csak a beszámolók alapján rajzolták meg többen.

A Point Pleasant-i tragédiáról és a furcsa, piros szemű lényről egy film is készült, Megszólít az éjszaka címmel, melyben Richard Gere játssza a főszerepet. A filmbe több fiktív esemény is belekerült, de alapja a Silver Bridge katasztrófája. Eléggé hátborzongató, nem ajánlom, hogy valaki társaság nélkül nézze meg.