Arcok a betonban

Arcok a betonban

1971 augusztusában furcsa eset történt egy spanyol falucska egyik házában. Maria Gomez Pereira bement a konyhájába, lenézett a betonpadlóra és egy férfiarchoz hasonlító kép nézett rá vissza.

Az asszony azt hitte, hogy valaki szórakozni akart velük és viccből festékkel a padlóra festette a képet. Ám amikor a festéknek hitt anyagot le akarta kaparni a padlóról, az nem jött le, a beton elválaszthatatlan részének tűnt.

Azonnal szólt a férjének és a fiának, valamint néhány szomszédnak is megmutatta a furcsa jelenséget. Hátborzongató volt az egész jelenség, az arcban nem ismertek fel senkit, ezért az asszony megkérte a fiát, hogy egy csákánnyal törje össze a betont.

Miguel Pereira szétverte a betont, a darabokat elhordta és a padlóra új betonréteget öntött. Egy héttel később egy másik arc újra megjelent a padlón, ugyanazon a helyen, ahol az előző kép. Majd az ismételt padlófeltörés után újabb és újabb arcok tűntek fel. Férfiak és nők arcai egyaránt.

A furcsa ház híre hamar elterjedt és a Pereira család otthona zarándokhellyé változott. A család úgy döntött, hogy a képeket kivágják a betonból és megőrzik. Munkálkodásuk során több mint 2 méter mélységben kivájták a földet, ahol emberi csontokra bukkantak. Kiderült, hogy a ház egy réges-régi temető helyén épült.

Két év alatt 18 arc jelent meg a padlón. German de Argumosa parapszichológus is ellátogatott a házba, hogy megvizsgálja a jelenséget. Egy alaklommal, 1972 áprilisában is éppen ott volt, amikor egy arc fokozatosan megjelent a betonban, majd eltűnt. Sok szkeptikus azt állította, hogy csalás az egész. Ez Argumosat zavarta és meghívta Hans Bendert, a németországi Freiburgi Intézet professzorát, hogy tekintse meg a jelenséget.

Bender arra a következtetésre jutott, hogy az arcok keletkezése valódi paranormális jelenség, nem csalás. Ezt követően egész Európából számos parapszichológus és szellemvadász látogatta meg a házat, néhányan hangokat, sírást hallottak és rögzítettek is magnószalagokon.

Az 1970-es évek végére az arcok teljesen eltűntek, a kivágott képek is szétmállottak. A nyolcvanas évek közepén újabb képek jelentek meg a betonon, aztán azok is elenyésztek. Azóta sincs ésszerű magyarázat a történtekre.

 

Forrás: www.unexplained-mysteries.com