Égi segítők - Az arkangyalok

Égi segítők - Az arkangyalok

Az arkangyalok erősek, hatalmasak és egyszerre több helyen is jelen tudnak lenni. Bárki kérhet tőlük segítséget, hitétől függetlenül.

Az idők folyamán számos vita folyt arról, valóban léteznek-e angyalok. A Biblia több helyen tesz említést róluk, a legrégibb fennmaradt angyalábrázolás pedig, egy 6000 éves sumér szárnyas alak.

Az angyalok azért léteznek, hogy segítsenek bennünket, évezredek óta emberek ezrei fordulnak hozzájuk. A legtöbb ember csak érzi, de nem látja őket. Megjelennek az álmokban, sugallatokban.

Angyalok a csúcson

Az arkangyal kifejezés a görög archein szóból származik, amelynek jelentése „vezetni, a csúcson lenni”. Az arkangyalok dolga, hogy ügyeljenek az őrangyalokra és támogassanak bennünket, embereket. Nem csak saját problémánkkal, hanem mások érdekében is fordulhatunk hozzájuk.

Arkangyalok feladatkörei

Minden arkangyalnak más feladata van, másban tud segíteni. Bátran forduljunk hozzájuk a problémáinkkal, nem szükséges őket imával, hangos szóval hívni, az is elég, ha gondolatban szólítjuk meg őket.

Mihály, a védelmező

Szent Mihály arkangyal neve a héber mikaél alakból származik, jelentése „aki olyan, mint Isten”. Ő az arkangyalok vezetője, párfogásába veszi mindazokat, akiknek védelemre és bátorításra van szüksége. 1950-ben XII. Pius pápa a rendőrök védőszentjévé nevezte ki Mihályt. Elsősorban védelemmel, félelmek leküzdésével, becsülettel kapcsolatos kérdésekben tud segíteni.

Rafael, a gyógyító

Nevének jelentése „Isten gyógyít”. A gyógyító és segítő szakmát végzők védelmezője. Bátran kérj tőle segítséget, ha testi vagy lelki betegségből szeretnél kilábalni, ha megsebesültél, vagy egy sebesült embernek, állatnak szeretnél segíteni.

Gábriel, az útmutató

Gábriel nevének jelentése „Isten az én erősségem”. Hívd, ha úgy érzed elakadt az életed, és útmutatásra van szükséged. Hívhatod akkor is, ha ihletre van szükséged egy cikkhez, könyvhöz, előadáshoz. Gábriel támogatja a költőket, írókat, előadókat.

Uriel, a lelki megnyugvást adó

Nevének jelentése „Isten a fény”.  Hívd segítségül, ha bátorításra van szükséged, ha nehezen megy egy helyzet, egy személy elfogadása, vagy kellemetlen szituációba kerülsz. Képes segíteni természeti katasztrófáknál (áradás, földrengés) és a spirituális megértést is erősíti.

Haniel, a harmóniát adó

Nevének jelentése „Isten kegyelme”, Isten dicsősége”.  Hívd, ahányszor csak békére, derűre, barátokra, harmóniára vágysz. Ha gondod van az önértékeléseddel, Haniel segít, hogy jobban elfogadd magad és lásd az értékeidet.

Raguel, a gyámolító

Nevének jelentése „Isten barátja”, ő a gyámoltalanok védelmezője. Hívd, ha úgy érzed manipulálnak, ha igazságtalanul bánnak veled, ha egy veszekedést, vitát szeretnél elsimítani.

Sariel, a lelkek hazavezetője

A jelenlét angyala, segít a halál után a lelkek hazavezetésében. Amikor egy szerettünknek, vagy nekünk eljön az időnk, hozzá fohászkodhatunk.

Angyali jelenlét erősítése kristályokkal

A csuklónkon, nyakunkban hordott kristályok vagy marokkövek segítik az angyalokkal történő kapcsolatfelvételt. Minden angyalhoz párosítható 1-2 kő.

Mihály- akvamarin, türkiz

Rafael- malachit, achát

Gábriel- holdkő, ónix

Uriel- ametiszt

Haniel- turmalin, holdkő

Raguel- akvamarin

Sariel- ónix