Hátborzongató hangok az égből

Hátborzongató hangok az égből

Az elmúlt négy évben egyre több olyan videófelvétel készült a világ különböző pontjain Kijevtől Nyíregyházáig, melyeken az ég felől érkező, rémisztő hangok hallhatók. Számos elmélet született már a hangok eredetéről. Többen UFO jelenségnek tulajdonítják, vannak akik, azt állítják itt a vég, az apokalipszis.

A búgáshoz, olykor hajókürthöz hasonlító hangok az ég felől hallatszanak, hosszú percekig, néha órákig szólnak és a nap bármely szakában előfordulnak.

Számtalan videófelvétel kering a világhálón ezekről a hangokról. Vannak közöttük nappali és késő esti, éjszakai felvételek, egy részük verőfényes napsütésben készült, másik részük vihar előtt. Tehát még csak általánosítani sem lehet, hogy ezek a hangok például egy vihar előtti jelenség részei, mert a tiszta égbolt mellett is jól kivehetők a felvételeken.

Persze a mai világban, a rohamosan fejlődő technika mellett már nem lehet mindegyikről kijelenteni, hogy teljesen valódi és manipulációtól mentes. De a felvételek jó része hitelesnek tűnik, és ahogy hallgatja az ember, valóban feláll a hátán a szőr.

A tudományos fejtegetések szerint légköri folyamat vagy földmozgás hangjelenségéről van szó. Egyértelmű magyarázat azonban nem született.

Az első esetet Kaliforniában, az Egyesült Államokban regisztrálták. Azóta szinte nincs olyan kontinens, ahol ne jelent volna meg a mormogó hang. A hangjelenségeket mindenhol nagyon hasonlóan írták le.

Bizarr összesküvés-elméletek

Többféle teória kering a hangok forrásáról. Az egyik ilyen elmélet szerint, az Amerikában található denveri repülőtér alatti komplexumból hallható a morajlás. A repülőtér alatt állítások szerint egy földalatti bunkerrendszer található, melyet a CIA szeretne használni. Ám egy ellenérdekű hatalom ezt megakadályozandó, földalatti robbantásokat hajtott végre. Ezeknek a robbantásoknak a rezgésit lehetett hallani égi hangjelenségekként. A konteó kitalálói azonban nem gondoltak arra, hogy, vajon a denveri eredetű hangokat hogyan hallhatták például évekkel később Magyarországon is.

Tömeges tudatbefolyásolás

A 2007-től működő alaszkai HAARP project, egy megfigyelő program, melyben a kutatók az ionoszférát figyelik, egy 180 darabból álló, különleges antennarendszerrel. Nyilatkozatok szerint azonban nem csak figyelik, hanem nagy erejű rádióhullámokkal is bombázzák azt. Ennek következménye lehet az időjárás szélsőségessé válása és egyes elméletek szerint a földrengések gyakorisága is.

Ezek az antennák ELF (elektromágneses) hullámokat is képesek gerjeszteni, amelyek alkalmasak tudatbefolyásolásra. Ezeket a hullámokat hallhatjuk világszerte, mint égi kürtöket.

Talán lesz magyarázat

Napjainkban az interneten bárki bármit elérhet, bárki bármit megoszthat. Amint felkerül egy érdekes, különleges videó vagy írás, máris lecsapnak rá a világ sajtói. Így megindulnak a találgatások és különféle konspirációs elméletek kerekednek. Az, hogy ebben az esetben melyiknek lehet valóságtartalma, azt meggyőződése szerint döntse el ki-ki maga.

Néhány videó a hangokról: (másold be a böngészőbe)

https://www.youtube.com/watch?v=nW97Ww-9Z-o

https://www.youtube.com/watch?v=C4zhEJyCV6k