Hüvelykujj – A személyiség jelképe

Hüvelykujj – A személyiség jelképe

A kéz ujjai közül a hüvelykujj szimbolizálja az akaraterőt, a logikát, az egyéniséget. Minél hosszabb és arányosabb egy hüvelykujj, annál magasabb intelligenciára utal.

Az összezárt ujjú kezünkhöz szorítsuk hozzá a hüvelykujjunkat. Ha hüvelykujjunk eléri a mutatóujjunk alsó percének a tetejét, akkor nagyon hosszú; ha csak az alsó perc közepéig ér, akkor átlagos méretű, ha az alsó perc aljáig ér, akkor rövid.

A kis hüvelykujj határozatlanságra, befolyásolhatóságra utal, az átlagos hüvelykujjal rendelkezők agilisak, a hosszú hüvelykujjú emberek pedig rendkívül aktívak, mozgékonyak.

Ha a hüvelykujjunk hajlékony, vagyis teljesen be tudjuk fordítani a tenyerünkbe, akkor rugalmas a természetünk és imádjuk a társaságot. A merev hüvelykujj gazdája konzervatív, korrekt, lehet rá számítani, betartja az ígéreteit.

Zárd ökölbe a kezed!

Leggyorsabban úgy állapíthatjuk meg, hogy milyen a személyiségünk, hogy hírtelen ökölbe zárjuk a kezünket. Ha a hüvelykujj ráhajlik a többi ujjra, magabiztosságot jelöl. Ha elbújik az öklünkben, az zárkózottságra, akaratgyengeségre utal.

Figyeljük meg egy csecsemő ujjait. Amikor még csak néhány napos vagy hetes és sokat alszik, a hüvelykujja elbújik az öklében. Nincsen még akarata. Aztán ahogy cseperedik és egyre kevesebbet alszik, a hüvelykujja előbújik a markából és megjelenik az akarata is.

Nappal vagy éjjel születtél?

A hüvelykujjhoz számtalan babona kapcsolódik. Az egyik szerint, ha valaki úgy kulcsolja össze a kezeit, hogy a bal kezének hüvelykujját a jobb fölé teszi, az nappal született. Aki a jobb hüvelykujját teszi felülre, az éjjel jött világra.

 

Felhasznált irodalom: Rosta Erzsébet-Rábai Attila:Hiedelmek, hagyományok, babonák, Libri