Gyermekkori- fiatalkori szám-  Milyen lehetőségek közé születtél?

Gyermekkori- fiatalkori szám-

Milyen lehetőségek közé születtél?

A születési hónapunkból megtudhatjuk, hogy milyen anyagi, kulturális és szellemi lehetőségeket kaptunk az életre és milyen a szüleinkkel való viszonyunk.

A numerológiában a születési évünknek, hónapunknak és napunknak külön-külön is fontos információtartalma van. Megmutatják az életünk három fő ciklusát. A születés hónapja a fiatalkori számunk, a születés napja a felnőttkori számunk, a születési év pedig, az öregkori számunk. Természetesen mind a hónap, mind a nap, mind az év esetében egy számjegyre egyszerűsítünk összeadással.

Számmisztikai értelemben a fiatalkorunk a 25. születésnapunkhoz legközelebb eső kilencéves periódus utolsó, 9-es számú személyes évében fejeződik be. (A személyes évek minőségéről és számításáról szóló írásom megtalálható a korábbi számmisztika cikkek között.) Az ezt követő 1-es évvel kezdőik a felnőttkorunk.

A gyermekkori-fiatalkori szám nagyon fontos információkkal szolgál a szülő-gyermek viszonyról, arról, hogy milyen útravalóval, mintával indulunk a nagybetűs életbe, valamint a társadalmi, szellemi és anyagi lehetőségeinkről.

Így számolj!

Ha kétjegyű szám a születési hónapod, akkor összeadással egyszerűsítsd egy számjeggyé.

Például: novemberben születtél

11=1+1= 2

A kettes fiatalkori számhoz tartozó elemzést kell elolvasnod.

Ha gyermekkori-fiatalkori számod 1

(január, október)

Apai dominanciát jelent. Gyermekkorodban édesapád nagyon szigorú és következetes volt, állandóan szerettél volna neki megfelelni. Ezt a megfelelési kényszert hozod magaddal a további életszakaszaidba is, előfordulhat, hogy ez testi szinten székrekedésben is megnyilvánul. Az édesanyádhoz nagyon ragaszkodtál, ő jelentett egyfajta menedékházat számodra. A szigorú elvárások, és az örökös megfelelési vágy azt eredményezte, hogy felnőttként is szeretnél maximálisan teljesíteni, kemény vagy és tudatos. Az apai mintát követed és nem hagyod, hogy mások elnyomjanak, mind a magánéletben, mind a munkában te vagy az irányító fél. Ez a kitartás és vehemencia dicséretes, de csak addig a szintig, amíg nem okoz egészségügyi gondokat, valamint konfliktusokat a munkakapcsolatokban és a családban. Rendkívül sok benned az elfojtás, a feszültéség, amit nagy nehezen vagy egyáltalán nem vagy képes magadból kiadni, ezért gyakran szorongsz és testtartásod is merev. A gyermekkorod pozitív hozadéka, hogy képes vagy megteremteni az anyagi javakat magad és családod számára, határozott vagy és kitartó. Sajnos azonban az érzéseidet nem tudod kimutatni, amin meg kell próbálnod változtatni a harmonikus családi élet érdekében.

 

Ha gyermekkori-fiatalkori számod 2

(február, november)

Anyai dominanciát jelent. Nem feltétlenül azért, mert az anya egy túl erős, elnyomó egyéniség volt, hanem mert az apa gyakran volt távol a családtól, vagy a szülők elváltak, netán az apa elhunyt, ezért minden feladat az anyára hárult. Jelentheti azonban azt is, hogy az anya volt a szüleid házasságában az erősebb személyiség, a hangadó az irányító. Ez a helyzet azt eredményezte, hogy gyermekként nem tudtad megtapasztalni a hagyományos családi mintát, azt, hogy az apa a családfő, megteremti az anyagi biztonságot és tekintélye van, az anya pedig az érzelmi hátteret biztosítja.

Ha férfi vagy, akkor gyengéid a nők, állandóan a nőket hajkurászod és folyton egy erős, domináns hölgybe botlasz bele.

Ha nő vagy, akkor azt szűrted le ebből, hogy nem annyira jó anyának lenni, mert túl sok teher van egy anya vállán, bizalmatlan vagy a férfiakkal szemben is,  ezért elég valószínű, hogy későn vállalsz gyermeket.

Érzékeny vagy, túlságosan alulértékeled magad. A legfontosabb, hogy utólag fogadd el és légy hálás a gyermekkori nehézségeidért, hiszen rengeteget tanultál, épültél általuk és próbáld meg szeretni magad, felfedezni az értékeidet.

 

Ha gyermekkori-fiatalkori számod 3

(március, december)

Mozgalmas gyermekkort jelent. Sok utazást, szereplést. Mivel kedves, szép külsejű és nagyon jól kommunikáló kisgyermekek a 3-as gyermekkorú gyerkőcök, a szülők állandóan szerepeltetik őket. Valószínűleg téged is versenyekre járattak, rokonoknak, szomszéd néninek kellett szavalni, énekelni, te voltál a „bezzeg gyerek”. Látszólag ez jó, hiszen a szülők büszkék voltak rád, amit erőteljesen ki is mutattak, de ismervén a képességeidet, mindig nagy elvárásokat támasztottak feléd. Ez azonban egy nagyon erős megfelelési kényszert szült, ami a felnőtt életedben is megmaradt. Nagyon fontos számodra a külsőség, a szép frizura, a mutatós ruhák és motivál egyfajta teljesítménykényszer is. Lassan öregszel, kelendő vagy idősebb korban is. Ebből kifolyólag mindent meg is teszel az öregedés jelei ellen, az idő múlásával egyre nehezebben viseled a korodat. A szülői felügyelet alól kiszabadulva lázadtál, korán kipróbáltál dolgokat (szex, alkohol, dohányzás), valószínűleg hamar el is költöztél otthonról. Érdeklődésed sokoldalú, nagyon jó művészi képességeid vannak, amiket kiválóan tudsz a munkádban kamatoztatni. Meg kell tanulnod, hogy nem csak a külsőségek fontosak és egyáltalán nem szükséges mindig mindenkinek megfelelni.

 

Ha gyermekkori-fiatalkori számod 4

(április)

Nehéz gyermekkorod volt, valószínűleg egy érzelmileg visszafogott környezetben nőttél fel. Lehetett ez azért, mert a szüleid távolságtartóak és hűvösebb emberek, vagy azért is akár, mert anyagi nehézségek, betegségek adódtak, amik igénybevettek minden családtagot és kevés idő jutott rád. Hamar elkezdted úgy érezni, hogy egyedül vagy a világban és csak magadra számíthatsz. Édesanyáddal nem sikerült igazi anya-lánya/ anya-fia érzelmi kapcsolatot kialakítani, de apukáddal sem volt felhőtlen a viszonyotok. Felnőtt korodra te is zárkózottá, visszafogottá váltál, nehezen mutatod ki az érzelmeidet. Épp azért, hogy dicsértet és szeretet csikarj ki a szüleidtől, már gyerekként próbáltál megfelelni, jól sportolni, jól tanulni, később tanulás mellett dolgozni és a családot segíteni. Felnőttként is sokat teszel a céljaidért, anyagi biztonságra törekszel, azonban pesszimista vagy, mindent kétkedve szemlélsz. Az örömöket nem mered hosszú ideig és tiszta szívből megélni, mert attól félsz, hogy rövid életű lesz, úgyis elillan. Beletemetkezel a munkába. Fontos lenne az örömeidet felszabadultan, félelmek nélkül megélni és a boldogságot megosztani a családtagjaiddal is. Az érzelmi felszabadulás fantasztikus dolog, merj élni és örülni!

 

Ha gyermekkori-fiatalkori számod 5

(május)

Mozgalmas gyermekkorod volt. Gyakran utaztatok, vendégeskedtetek. Az anyukád eléggé meghatározta az életedet, ő hozta a szabályokat és kicsit rád telepedett. Ebből kifolyólag szerettél egyedül lenni, elvonulni, felügyelet és szabályok nélkül játszani. Órákig elszöszmötöltél egy könyvvel, egy kirakóval, babákkal, autókkal. Az anyai nyomás eredményezett egyfajta visszahúzódást és megfelelési kényszert. Felnőtt korodban is visszafogottabb vagy, az érzéseidet nehezen mutatod ki. Aktív vagy, a jövés-menés iránti vágyat hoztad magaddal. Szeretsz kirándulni, sportolni, utazni. Nem szereted a korlátokat, függetlenségre törekszel. Ha korlátoznak a párkapcsolatban, akkor menekülőre fogod.

 

Ha gyermekkori-fiatalkori számod 6

(június)

Az apa hiányát jelenti. Vagy azért, mert az apa foglalkozása miatt keveset van otthon, vagy azért, mert elváltak a szülők. Nagyon korán meg kellett tanulnod a felelősséget vállalni és önállónak lenni. Épp ezért felnőtt korodra megutáltad az örökös felelősségvállalást, a döntést mindig próbálod a másikra hárítani. Félsz a víztől, ennek lehet oka egy születéskori trauma. A párkapcsolatodban a biztonságot keresed és hűséges vagy. Fontos, hogy gondoskodhass valakiről, hogy érezd, hogy szükség van rád. A külvilág elvárásainak szeretnél megfelelni, próbálsz kedves lenni mindenkivel. Jó a kézügyességed és kifinomult a szépérzéked. Ezt a munkában és a magánéletben is jól tudod kamatoztatni. Zárkózott vagy, akárkit nem fogadsz a bizalmadba, hosszú időnek kell eltelnie, hogy megnyílj egy kapcsolatban.

 

Ha gyermekkori-fiatalkori számod 7

(július)

Anyai dominanciát jelent. Az apa egy csendesebb, visszahúzódóbb egyéniség, vagy lehet, hogy a szülők elváltak, netán az apa elhunyt. Egészen kicsi gyermekkorodtól félsz az érzelmi sérüléstől, befelé fordulsz, visszavonulsz a saját világodba. Nehezen nyílsz meg, az érzéseidet nem mered kimutatni. Kerülöd a konfliktust, utálod a veszekedéseket. A kívülálló szemében titokzatos és nehezen megközelíthető vagy. Szeretsz elvonulni, egyedül lenni és a téged érdeklő dolgokkal foglalatoskodni. Akit a bizalmadba fogadsz, és barátodnak tekintesz, azért bármikor kiállsz. Párkapcsolatban is visszafogottabb vagy érzelmileg, a szeretetet nem szavakkal fejezed ki, hanem gondoskodsz a másikról, szereted érezni, hogy szüksége van rád valakinek.

 

Ha gyermekkori-fiatalkori számod 8

(augusztus)

Nem könnyű gyerekkor. Sok a konfliktus és az elvárás a családban. Hamar meg kellett tanulnod, hogy a dominánsnak, az erősnek van igaza. Hihetetlen vehemenciával tudsz kiállni egy-egy vitában. Állandóan a túlélésért küzdesz. Akkor is küzdesz, ha nem is támad senki és nincs rá szükség. Nem akarod megvárni, hogy elnyomjon bárki is, ezért te diktálod a szabályokat. Nagyon jól tudod magad menedzselni, jó a kommunikációs készséged. Erős, energikus ember vagy. Meg kell tanulnod elfogadóbbnak és engedékenyebbnek lenni. Nem lehet mindig minden úgy, ahogyan te szeretnéd, tekintettel kell lenni mások kéréseire is. Sokkal mélyebb, szorosabb emberi kapcsolataid lesznek, ha toleránsabbá válsz az emberek irányába. Az alázat egy erény, nem gyengeség.

 

Ha gyermekkori-fiatalkori számod 9

(szeptember)

Az édesapád racionális és kritikus volt, szerettél volna mindig megfelelni neki. A gerinced gyengébb, testtartásod kissé görnyedtebb volt kicsiny gyermekként, ezt okozhatta egy szüléskori trauma, gond lehetett a szülőcsatornában. Egy csöndes, kedves, engedelmes kisgyermek voltál, nagyon sokszor elfojtottad a dühödet. Szereted a megszokott dolgokat, a lassú, nyugodt életet. Érzékeny vagy és élénk a fantáziád. A hozott minta alapján racionális vagy és munkabíró. Szeretsz mindent egyedül csinálni, mert csak magadban bízol. Kerülöd a konfliktust, a családi, munkahelyi viták elől menekülsz. Megfontoltan, lassan beszélsz, döntések előtt szeretsz alaposan tájékozódni és mérlegelni. Oda kell figyelned arra, hogy merj többet és jobban beszélni a benned dúló érzésekről, mert a túl sok érzelmi elfojtás testi betegségekhez vezethet.