Milyen személyiség a gyermeked?

Milyen személyiség a gyermeked

Minden gyermek egy igazi egyéniség. Van, aki egész kicsi korától kezdve imádja a társaságot, van, aki visszahúzódó és az asztal alá bújik a vendégek elől. Van, aki mindenhová a szüleivel szeretne menni, van, aki a nagyinál is jól érzi magát a játékaival. Ha tudod milyen személyiség a gyermeked, és hogyan viszonyulj hozzá, akkor jobban tudsz neki segíteni az életben, és könnyebben átvészelhetitek a dackorszakot és a kamaszkor nehézségeit. 

Így számolj!

Ha gyermeked például 2008.05.23-án született, add össze egyesével a születési dátumának számjegyeit. Addig egyszerűsíts összeadással, amíg egyjegyű számot kapsz. 

20+0+8+0+5+2+3= 38= 3+8=11=1+1=2

1

Gyermeked egy igazi közösségi ember, gyorsan és könnyen barátkozik a játszótéren, az óvodában, az iskolában. Szeret beszélni, elvárja, hogy minden pillanatban odafigyelj rá. Szívesen segít másoknak, lelkesen vesz részt mindenféle feladatban, nagyon érdeklődő. Magabiztos, de e mögött a tulajdonság mögött, egy nagyon érzékeny lélek húzódik meg. Nehezen viseli a kritikát, a kiabálást. Képes rá, hogy belássa a hibáit, de nem mindegy, hogy erre milyen módon hívod fel a figyelmét. A legcélravezetőbb, ha a hibáira, rossz cselekedeteire kedvesen, higgadtan, szeretettel világítasz rá. 

Aktív gyermek, nem szeret otthon ülni, bármilyen program érdekli, legyen az állatkert, cirkusz, játszótér vagy születésnapi zsúr. Kerüli a kudarcot és a konfliktust, fontos számára, hogy milyennek látja őt a környezete, ezért mindent meg is tesz annak érdekében, hogy mindenhol megfeleljen. Általában jó tanuló, órákon, szakkörökön fegyelmezett.

Fontosak számára a példaképek, ha kisfiú, akkor az apját, ha lány, akkor az anyját tekinti példaképének. 

Mivel teli van energiával, jót tesz neki a sportolás. A sportágak közül is azokat érdemes választani, amik dinamikusak és az egész testét megmozgatják, például úszás, atlétika, kerékpározás.

2

Mosolygós, kedves, ragaszkodó kisgyermek. Nagyon anyás és rendkívül érzékeny lelkületű, hajlamos a gondjait magában tartani. Szeretettel és odafigyeléssel meg tudod nyitni. Fantasztikus képzelőerővel rendelkezik, ezért esténként olvass neki meséket. 

Imádja a vizet, a vízpartot. Az esti fürdéseknél engedd, hogy hosszabb ideig pancsoljon, kapcsolódj be te is a játékába. Társaságban, kezdetben félénk, visszahúzódó, de aztán hamar feloldódik. Szerepelni nem szeret, ezért ne mondass vele a rokonok előtt vagy a szomszéd néninek verset, mesét. Nagyon ügyes, kreatív gyermek. 

Ha kislányod van, vond be a házimunkába, sütésbe, főzésbe, mert azon túl, hogy szívesen csinálja, kiválóan megtanulja az alapokat a saját életére. A kettesekből lesznek később a legjobb anyák és háziasszonyok. 

Kedvenc sportjai a vízi sportok (úszás, vízilabda, evezés) és a síelés.

3

Gyermeked egy igazi örökmozgó, nem bír egy helyben maradni, minden érdekli, és nem szereti a szabályokat. A kitartás nem az erőssége, hamar megun egy programot vagy egy társasjátékot. Több dolgot egyszerre akar végezni, így a figyelme gyakran szétesik. Nagyon jó a kommunikációs készsége, élénk a fantáziája, gyorsan tanul. Fontos, hogy már egészen pici korától az alaposságra szoktasd, mert később hajlamos lesz a szétszórtságra. Dicsérd sokszor, attól szárnyakat kap. Imádja a meséket. Olvass neki esténként vagy szabadidőtökben. Az olvasottakat el is bábozhatjátok. Nem viseli el az igazságtalanságot, az igazáért akár egy felnőtt ellenében is kiáll. 

Jót tesz neki, ha rendszeresen sportol. Leginkább olyan sport a megfelelő, amely a koncentrációt és a kitartást fejleszti, például önvédelmi sportok, vívás, falmászás. 

4

Gyermeked jó megfigyelőkészséggel és jó logikával van megáldva. Kiváló a kommunikációs készsége, választékosan beszél. Másokkal szemben kritikus, de ő maga a bírálatot nehezen viseli. Borzasztóan meg tud sértődni egy-egy negatív megjegyzésen. Gyakran aggódik, szorong, néha nem is tudja mitől. Az óvodai, iskolai szereplések, versenyek nagy stresszt jelentenek számára. Ezen úgy segíthetsz, ha sokszor ülsz le vele beszélgetni, és ha érzi a támogatásodat, a biztatásodat. Szeret egyedül játszani, nagyon jól elvan a babáival vagy az autóival, szívesen lapozgat könyveket és élvezi a felnőttek társaságát. Szeret kirándulni, imádja az állatokat, a természetet. Nagyon jó a kézügyessége, gyurmázzatok, ragasszatok, homokozzatok sokat. 

Megfelelő sportok számára talajtorna, cselgáncs, néptánc vagy balett.

5

A gyermekednek óriási szeretetigénye van, dicsérd sokat. Nagyon eszes, beszédes, rengeteget kérdez. Tudásvágya kimeríthetetlen. Következetes nevelésre van szüksége, különben hisztissé, nyűgössé válik. Az óvodában, iskolában központi szerepet tölt be, hallgatnak és felnéznek rá a többiek, amolyan vezéregyéniség. Könnyen tanul, jók a jegyei is, de kissé lusta, sokszor kell noszogatni. Mozgékony, nem szeret egy helyben ülni. Járjatok kirándulni, kerékpározni, futni, korcsolyázni, játszótérre. A hűséggel később problémái lehetnek, jó, ha a családi mintákban a másik melletti kitartást és a kölcsönös tiszteletet látja. 

Hajlamos lehet füllentésre, nem feltétlenül azért, mert titkolózni akar, csak idealista és jobban szereti a maga által felállított tökéletes világképet. Kellemes társaság, nem lehet mellette unatkozni.

6

Gyermeked egészen kicsi korától kezdve imádja a zenét. Ha van rá lehetőséged, vidd el valamilyen zenei foglalkozásra, vagy az iskolában írasd be zeneórára.  Higgadt, nyugodt természetű, nem okoz gondot számára az óvodai, iskolai beilleszkedés. Szeret kézműveskedni, gyurmázz, fess, rajzolj vele sokat. Nagyon jól megérzi, ha szülei között konfliktus van, vagy valamit el akarnak titkolni előle. Fontos, hogy bevond a családi dolgokba, és sokat beszélgess vele, esetleg kisebb döntéseknél kikérd a véleményét. Jó az ízlése, egészen korán ki tudja választani az egymáshoz illő ruhákat, imád öltözködni. 

Megfelelő sportok számára a tánc, korcsolyázás, síelés, aerobik.

7

Igazi küzdőszellem. Bármibe fog, azt véghezviszi, rendkívüli a kitartása. Mindenről van véleménye, jók a meglátásai. Szereti a társaságot is, de legjobban otthon a játékai, könyvei között érzi jól magát. Élénk a fantáziája, teljesen jól eljátszik egyedül órákig. Könnyen szerez barátokat, lendülete és fantáziája könnyen magával ragadja a társait is, bár kicsit csodabogárnak tartják. Óvatosan bánj nála a kritikával, mert, ha igazságtalannak érzi, akkor képes harcolni a maga igazáért, hisztizni, kiabálni kezd. Imádja a természetet, az állatokat. Ő az a gyerek, akinek nyugodtan vehetsz házi kedvencet, mert oda fog rá figyelni, hogy etesse, játsszon vele. 

Megfelelő sportok számára az úszás, balett, sakk.

8

Öntudatos, érzékeny, éles eszű gyermek. Jó tanuló, sok dolog érdekli. Szereti a misztikus történetekről, titokzatos lényekről szóló könyveket. Nem lehet semmit eltitkolni előle, mert észreveszi, ha nem mondanak neki igazat. Vezető egyéniség, általában a közösségek központi személyisége, hatással van a társaira. Neveld kitartásra, ebben sokat segítenek a különféle sportok, mint például az önvédelmi sportok, a futás, az úszás.

Erős az igazságérzete, harcos típus, a végsőkig kiáll a barátai mellett.

A tiltások számára nem jelentenek semmit, mindig a maga feje után megy, szeret mindent a saját bőrén megtapasztalni. Akkor tudsz rá hatni, ha nem utasítod, hanem finoman rávezeted a dolgokra, vagy szeretettel kéred.

Vágyik a dicséretre, amitől szárnyakat kap. Kreatív, jó a kézügyessége, gyurmázz, építs, rajzolj vele sokat.

9

Érzékeny, érzelmes, álmodozó gyermek. Igényli a simogatást, a bújást. Mindenkihez nyitott szívvel áll, mindenkiről jót feltételez, ezért gyakran csalódik, amit nagyon nehezen visel. Társaságban visszahúzódó, eleinte csak egyedül játszik, hosszabb időre van szüksége a feloldódáshoz. Szereti a meséket, a varázslatról, rejtélyekről szóló történeteket, filmeket. Olvass neki sokat, bábozzatok, játszatok szerepjátékokat. Kreatív és jó a kézügyessége, szeret rajzolni, festeni, gyurmázni, építeni. Gyakran türelmetlen, nem szeret várni, amit kitalál, azt rögtön meg akarja valósítani. Meg kell tanítani a türelemre. Időnként szeret elvonulni, olyankor hagyni kell, hogy egyedül lehessen a gondolataival vagy a kedvenc könyvével. 

A türelmet és koncentrációt igénylő sportok és tevékenységek jó hatással vannak rá. Ilyenek például a küzdő sportok, a sakk, a futás, az íjászat, a kirakózás, a gyöngykép készítés.