Nevünk színe - Színszámmisztika

Nevünk színe - Színszámmisztika

Nevünket születésünkkor kapjuk, saját rezgése van és tartozik hozzá egy szín is. Úgy éljük le az életünket, hogy megpróbálunk azonosulni a nevünkkel.

Nevünk megkülönböztető színtulajdonságokkal rendelkezik. Amikor házasságkötés alkalmával megváltoztatjuk, születésünkkor kapott nevünk továbbra is rezgéseket bocsát ki, most már az új névvel összhangban. Az eredeti szín spirituális tartalma egész életünket meghatározza, az új név pedig kiegészíti a születési nevünket egyéb jellembeli tulajdonságokkal.

Az élet maga a rezgések formájában megjelenő matematika. A számokhoz 1-9-ig 7 szín társítható. A bíbor után a spektrum színei elölről kezdődnek.

Írjuk le a születési nevünket egy papírra. Nézzük meg, hogy a betűkhöz mely számok tartoznak. Ékezetek nem számítanak. Pl. az ö=o, é=e a számításoknál.

Ha kétjegyű számot kapunk végeredményként, akkor addig egyszerűsítsünk a számjegyek összeadásával, míg végül egyjegyű számot kapunk.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

 

Például:

Réti Annamária

9529155141991 = 9+5+2+9+1+5+5+1+4+1+9+9+1 = 61 = 6+1 = 7

Keressük meg, hogy a névszámunkhoz melyik szín tartozik.

1

vörös

2

narancs

3

sárga

4

zöld

5

kék

6

indigó

7

bíbor

8

vörös

9

narancs

Réti Annamária tehát bíbor színű, ennek a színnek a tulajdonságai jellemzik a személyiségét.

Nézzük meg, hogy mely színből mennyi van a nevünkben, illetve van-e olyan szín, amely hiányzik. A túl sokszor előforduló szín erősen befolyásolja az alap jellemünket, a hiányzó pedig színek nyomra vezethetnek, ha ki szeretnénk deríteni, hogy miért nem szerezzük meg az élettől azt, amit szeretnénk.

A példaként számított névben az alábbi színek találhatók:

Vörös-1és 8: 4x

Narancs-2és 9: 5x

Sárga-3: 0x

Zöld-4: 1x

Kék-5: 3x

Indigó-6: 0x (csak az össz névszám 61-es számában van belőle 1db)

Bíbor-7: a névszám értéke

Hiányzó színek tehát a sárga és az indigó.

Miután elolvastuk az alap személyiségünk jellemzőit, keressük meg, hogy a hiányzó szín mit mutat.

 

Vörös szín

(ha a névszámunk 1-es vagy 8-as)

Vörös nő

Ha létezett valaha is vörös dinamit, ő az: bármikor, bárhol lángra gyújt egy férfit. A mottója: „Ha akarod, menj és szerezd meg.” Nem viseli el a hazugságot. Nem ajánlatos provokálni, mert haragja kirobbanó. Tűzforró és szenvedélyes, fontos számára a család, jó anya. Szereti biztonságban tudni szeretteit.

Vörös férfi

Sármos, rámenős, érzéki. Egy ilyen férfi megszelídítése ahhoz hasonló, mintha egy teljes erejéből tomboló hurrikánt szeretnénk megfékezni. Időnként előfordulhat, hogy tapintatlan és követelőző, emellett azonban rendkívül nagyvonalú is, úgy anyagi, mint lelki téren. Szereti, ha felnéznek rá.

Vörös szülő

Nagyon ambiciózus a gyerekeivel kapcsolatban, ezért nincs olyan akadály, amit ne lenne képes elhárítani, ha az a csemetéje előrehaladását szolgálja. Jaj annak, aki bármilyen gorombaságra vetemedik a gyermekével szemben. Ha a vörös anya vagy apa közbelép, a bűnös soha többé nem fogja megismételni ezt. Nem a szentimentális fajtákból valók, és nem ilyen a gyerekeiknek szánt mottójuk sem: „Tartsd meg magadnak az érzelmeidet, gyerek. Ez a legjobb módja, ha boldogulni akarsz ezen a világon.” Elfeledkeznek arról, hogy gyakran saját maguk is dührohamot kapnak, ha keresztezik az útjukat, különösen, ha érzelmeikben sértik meg őket.

Vörös gyermek

Életét folyamatos örvénylés jellemzi, igazi kis dinamitrúd. Bárhová megy, mindenütt a figyelem középpontjába kerül. Serdülőkorában ő a bandavezér. Nem szabad hagyni unatkozni, mindig ébren kell tartani az érdeklődését. Mindenki szívéhez megtalálja az utat.

 

Narancs szín

(ha a névszámunk 2-es vagy 9-es)

Narancssárga nő

A narancssárga sugárral telített nő kapcsolatainál nehéz megmondani, hogy ki a vadász, és ki a préda. A narancssárga nő úgy gondolja, mindenre képes, ki nem állhatja a férfiban a gyengeséget. Kiválóak az intuíciói. Szereti a változásokat: a bútorokat állandóan új helyre rakja, folyamatosan rendezgeti, szépítgeti az otthonát. Bár sportos, és szeret tornázni, ha ételről van szó, kicsit mindig vissza kell fognia magát, különösen olyankor, amikor unatkozik. Vigasztalásként használja az ételt és az italt, ami végül súlyproblémákhoz vezet. Nem viseli el az erőszakoskodást vagy a fölényeskedést.

Narancssárga férfi

Szabad szellem, imádja a társasági életet. Értékeli, ha egy lány barátságos és melegszívű, de csodálattal tölti el, ha egy nő kihívást jelent a számára. Nagyok az elvárásai azzal a nővel szemben, akivel az életét összeköti. Nem neki való a túlzottan tapadó típusú nő. Egy ilyen dinamikus, izgalmas, kiszámíthatatlan férfi mellett a nagybetűs élet vár Önre. Lepje meg, amikor csak tudja, és nemcsak a legjobb barátja, de szenvedélyes szeretője is lesz.

Narancssárga szülő

A szivárvány minden színe közül a narancssárga szülő imádja legjobban ezt a szerepet. A legnagyobb ajándéknak tartja a gyerekre szánt időt. A narancssárga szülők minden hobbit és csapatjátékot támogatnak, mivel úgy gondolják, hogy a változatosság az élet fűszere. Figyelniük kell azonban arra, hogy mielőtt a gyerek hozzákezd egy feladathoz, befejezze az előzőt. Ha a narancs- sárga emberek úgy döntenek, hogy családot alapítanak, mindig arra fognak törekedni, hogy a gyerekek kedvéért egyben tartsák azt. Iszonyatosnak tartják a válást. A narancssárga anya jó szakács, nem tölti életét a konyhában, hanem kimegy játszani a csemetéivel. Mindkét narancssárga szülő élvezi, ha a gyerekek felnőnek, és pajtásokként kezelhetik őket. Néha nem egyszerű, hogy a gyerekek megfeleljenek a narancssárga szülők elvárásainak. Anya és Apa mindent megtesz, hogy mindenük meglegyen, és ezért a gyerekeknek is teljesíteniük kell. A gyerekek optimizmust tanulnak a szüleiktől.

Narancssárga gyermek

Senkinek sincs nyugalma, ha egy kis narancssárga napsugár van a környéken. Végeérhetetlen kérdéseikkel osztatlan figyelmet követel. Nem szeret egyedül maradni. Közönségre van szüksége, létszükséglete, hogy körbevegyék. Nem fontos, hogy állandóan ő legyenek a figyelem középpontjában, de biztonságban érzi magát, ha csapatban tevékenykedhet. Mivel a kalandkeresés az alaptulajdonságuk, a narancssárga csemeték hajlamosak a balesetekre, ezért mindig legyen otthon kéznél sebtapasz. A narancssárga gyerekek általában könnyedén megbirkóznak a gyerekkori betegségekkel, annak ellenére, hogy érzékenyeknek tűnnek. Amíg meg nem sértik az érzelmeiket, rendkívül formálhatók; ha viszont kitör a mini vulkán, rohanjon menedékbe. Az általános és középiskolák semmi problémát nem okoznak számukra, könnyedén elsajátítják az anyagot, főleg a matematikát.

 

Sárga szín

(ha a névszámunk 3-as)

Sárga nő

A Sárga nő mottója: „Az élet túl rövid ahhoz, hogy a konyhában töltsük.” Nem tölt órákat a tűzhely mellett. Karcsú, nem szereti a kövérséget, mert az lelassítja őt. Szereti, ha párja is karbantartja magát. Ritkán beteg. Modern hölgy, aki a legújabb divatot követi, bár kissé hajlamos arra, hogy megjelenését túl sok, egymáshoz nem illő darabbal dobja fel. Mindennél jobban szereti a színeket, szívesen kísérletezik a hajával és a sminkje árnyalataival. Szórakoztató, de nem könnyű vele lépést tartani. Úgy tűnhet, gondolkodása olyan, mint a pillangó röpködése, de ne hagyja magát megtéveszteni. Ő nem ostoba, és akár két dologra is képes egyszerre figyelni.

Sárga férfi

Számára valószínűleg többet ér a vadászat, mint a vad elejtése. Imád intellektuális vitákba bocsátkozni, és eleven észjárása miatt lehetetlen legyőzni. Úgy véli, az a romantika, ha elviszi Önt egy hírességekkel teli divatos étterembe, vagy, mivel szereti a gyors autókat, egy kis száguldásra. Ki nem állhatja a tapadós nőket, ha tehát egy kapcsolatban biztonságra vágyik, ne őt válassza.

Sárga szülő

A sárga szülők számára nem létezik generációk közötti szakadék, mivel ők maguk is örökké kölykök maradnak. Mindkét sárga szülő játékokkal, könyvekkel és videókkal zsúfolja tele a házat, hogy gyermekük képzelőereje fejlődjön. A sárga szülők komoly figyelmet fordítanak az oktatásra, ezért hajlamosak arra, hogy túl korán, túl sok dologgal tömjék tele az ifjú fejét. Nem szabad elfelejteniük, hogy egy kétéves gyermek csak korlátozott ideig tud figyelni, és hogy a főiskola még messze van! Nagyszerű dolog sárga szülők gyerekének lenni, elsősorban amiatt, hogy lazán kezelik a szabályokat, és semmiféle testi fenyítést nem alkalmaznak, még ha ez elkényeztetett kölyökcsapatot eredményez is. A sárga szín hatása alatt felnövő gyerekek számára további előnyt jelent, hogy amikor tinédzserkorukban szeretnének kirepülni a családi fészekből, a szülők megértik ezt.

Sárga gyerek

Tele van vidámsággal és jókedvvel. Kreatív, élénk a fantáziája, olykor összekeveri a képzeletet a valósággal. Éles a gondolkodása, rendkívül aktív. Érdemes energikus játékkal lekötni őt. Gyorsan tanulnak, jól kommunikálnak.

 

Zöld szín

(ha a névszámunk 4-es)

Zöld nő

A Zöld nő flörtöl, attól a pillanattól kezdve, hogy a születését követően kinyitja csodálatos szemét, egészen a sírig. Annak ellenére, hogy egészen leköti nőiessége, amikor az ellenkező nemmel kerül kapcsolatba, hűvössége és tartózkodása miatt először jégcsapnak tűnik. Amikor azonban valaki hatalmába keríti, feltör belőle a szenvedély rejtett tüze. A parfümök, a virágok és a természet szerelmese. Nem szereti, ha ugratják vagy bolondot csinálnak belőle.

Zöld férfi

Romantikus lelkű. Előfordulhat, hogy Önnek kell megtennie az első lépést. Kezdettől fogva becsületes, és a páros játékokban nem hisz a fortélyos, hirtelen manőverek sikerében. Házasságban gondolkodik. Szereti a finom ételeket, jól főz, hajlamos hízásra. Otthonában harmóniára és nyugalomra törekszik, a veszekedés elüldözi.

Zöld szülő

Félelem van bennük, hogy nem elég jó szülők, ezért maximalisták és lelkiismeretesek. Szeretik, ha a dolgok egy megszokott kerékvágásban zajlanak, gyerekeiktől elvárják, hogy pontosan érjenek haza és mindig szóljanak, hogy hol vannak. Szigorúak, ragaszkodnak a szabályokhoz. Gyerekeiknek soha meg nem szűnő védőhálók.

Zöld gyerek

Csendes, szemlélődő, együttműködő. Érzékeny a környezetére, kerüli a konfliktusokat. Szereti az állatokat, a természetet. Jó a ritmusérzéke kedveli a zenét. Ritkán rosszkedvű, ám, ha boldogtalan, elveszíti az étvágyát is.

 

Kék szín

(ha a névszámunk 5-ös)

Kék nő

Macskaszerű, csábító, szeret flörtölni. Nem könnyű ellenfél. Ha megállapodik valaki mellett, életét a partnerének és a gyermekeinek szenteli. Partnerétől állandó elismerésre van szüksége.

Kék férfi

A kék férfi hisz abban, hogy létezik szerelem első látásra. Szerelmes a szerelembe, csapodár, érzelmes, elbűvölő. Mivel hajlamos arra, hogy rózsaszín szemüvegen keresztül lássa a kapcsolatot, nem veszi észre sem az Ön, sem a saját hibáit. Térre van szüksége, nem tűri a korlátozásokat, előfordulhat, hogy eltűnik egy időre.

Kék szülő

A kék a családi gyökerek színe, soha nem felejti el saját gyerekkorát. Mindig figyelmesen meghallgatja gyerekeit. Hajlamos a gyermekein keresztül megvalósítani soha be nem teljesült gyerekkori álmait. Az oktatást elsődleges fontosságúnak tartja, és a legmesszebbmenőkig mindent megtesz, hogy ehhez biztosítsa az eszközöket, felszerelést vagy különórákat, gyakorlatilag bármit, amire szükség lehet a gyerekei előrehaladásához.

Kék gyerek

A kék gyerek az érzelmek teljes skáláját képes 10 perc alatt átélni. Folyamatosan küzd egy célért, még akkor is, ha nem is biztos abban a célban. Rendkívüli művészi érzékkel rendelkezik, különösen a rajzoláshoz vonzódik. Lenyűgözi őt a tenger, a kék ég látványa. Tinédzserkorában kissé nemtörődöm a pénzzel kapcsolatban, hajlamos arra, hogy sokáig gyűjtögessen, majd egy pillanatnyi szeszélynek engedelmeskedve elszórja. Bizonyos esetben balek is lehet, tehát a legjobb, ha magánál tartja a malacpersely kulcsát, legalább amíg az ötvenes éveibe nem ér.

 

Indigókék szín

(ha a névszámunk 6-os)

Indigókék nő

Az indigókék nő mindenkin keresztüllát. Szellemi kisugárzása páratlan. Nem érdeklik a kalandocskák, elvárja, hogy komolyan vegyék. Ne késsen el a találkáról, mert ragaszkodik a pontossághoz. Kifinomult érzékeit csodálatos otthona is visszatükrözi. Mivel veleszületett tehetsége van a lakberendezéshez, otthona olyan lesz, mint egy palota.

Indigókék férfi

Romantikus, de nem a hűség bajnoka. Gyakoriak a hangulatváltozásai. Méricskéli az embereket, állandóan analizál. A pillanat embere, mindig azt szereti tenni, amihez éppen kedve van.

Indigókék szülő

Azt szeretné, ha a tökéletes szülő megtestesülése lenne. Otthon makulátlan tisztaságot tart, és a gyerekei is patyolattiszták. Mivel arra buzdítják csemetéiket, hogy teljes életet éljenek, néha bölcs dolog lenne, ha megtanulnák, hogy az élet nem csak szórakozásból és játékból áll.

Indigókék gyerek

Ha békét, nyugalmat és gyengédséget kapnak, olyanok lesznek, mint a lágy vaj. Csöndesen szeretnek élni, de fontos számukra, hogy szabadon cselekedhessenek. Tinédzserkorukban eltávolodhatnak a tanulmányoktól, mert a másik nem felfedezésére fordítják az energiájukat. Ez hamar lecseng. Hajlamos a lustaságra, már kora gyermekkorától a rendszeres tornázásra kell szoktatni. Álmodozó, romantikus.

 

Bíbor szín

(ha a névszámunk 7-es)

Bíbor nő

Végtelen nyugalom jellemzi. Kiválóak az intuíciói, megértő és titokzatos. A kapcsolatban birtokló. Belelát a másikba, nem érdemes előtte titkolózni. Ha hozzáfog terve megvalósításához, semmi sem tántorítja el. Mottója: „Mindent vagy semmit.”

Bíbor férfi

Vezető típus, szereti a kihívásokat. Szereti az okos, öntudatos nőket és élvezi, hogy a többi férfi irigy rá partnere miatt. Nagyon gyanakvó természetű, ezért időnként szeszélyes is lehet. Mivel a bíbor férfit vonzzák a misztikus művészetek, a tudatosság és tudás magasabb szintjeire jut. A fizikai és spirituális egyesülés tökéletességére törekszik. Mivel a bíbor szín a vörös és a kék keveréke, a kék hideg energiája a stabilitás légkörét vonja köré, a vörös pedig a szexuális szerelemre való különleges képességet jelzi. Szenvedélyes férfi, akinek azonban helyén van az esze is.

Bíbor szülő

A bíbor szülők nagyszerű tanítók, nem engedik meg gyerekeiknek, hogy elvesztegessék az idejüket, hanem arra bátorítják őket, hogy rengeteg dolgot kipróbáljanak. Minden utat fel kell fedezni, az iskolában és otthon is. Amilyen keményen fogják a szülők a gyerekeiket, ugyanolyan bőségesen jutalmaznak, és minden sikert elismernek.

Bíbor gyermek

A szemükben mély, ősi tudás látszik. Úgy tűnik, mintha öregen születtek volna, egy varázsló titokzatos tudásával. Érzelmi területen intenzívek. A bíbor lány gyermekként fiús természetű. Az iskolákban le kell foglalni őket. Hatalmas bennük az érdeklődés, elméjük és testük energikus, folyamatosan kihívások elé kell állítani őket. Hajlamosak arra, hogy búskomorságba essenek, és bátorításra van szükségük, hogy túlszárnyalják saját magukat.

 

Mire utalnak a hiányzó színek?

Vörös hiánya

Poblémás életterület a szexualitás, a vonzalom kimutatása. Jellemző az akaraterő hiánya.

Narancssárga hiánya

Jellemző a bátortalanág, beilleszkedési képesség hiánya.

Sárga hiánya

Az illetőnek nincs elég önbecsülése, szellemileg nem elég friss, és nem találja a helyét a társadalomban.

Zöld hiánya

Nem szereti önmagát, ezért nagyon nehezen tud párkapcsolatot teremteni.

Kék hiánya

Önkifejezés és türelem területén problémák, korlátok.

Indigó hiánya

Az illető nem elég kitartó és nem hisz a megérzéseiben.

Bíbor hiánya

Hiányzik belőle az empátia, elutasítja a spiritualitást.

 

Elemzéshez felhasznált irodalom: Lilian Verner-Bonds: Színgyógyászat, Szukits Könyvkiadó, 2009