Személyiséged a bolygók tükrében

Személyiséged a bolygók tükrében

A számmisztika az asztrológia „testvére”. Püthagorasz, aki a számmisztika rendszerét megalkotta, ismerte a bolygók tulajdonságait. Minden sorsszámhoz tartozik egy bolygó, mely más-más jellemformáló hatással bír.

1

Bolygód a Nap.

A Nap a teremtő erő, a fény, a pozitivitás, a kreativitás bolygója.

A naprendszerben a Nap körül kering az összes többi bolygó. Te is szereted, ha körülötted forog a világ, fontos számodra a siker, az elismerés. Nem tudsz veszíteni, a kudarcot nagyon nehezen viseled el. Maximalista vagy, fontos az életedben a rend, a pontosság, nem könnyű veled együtt dolgozni. Életed során sokszor ki kell állnod magadért és a családodért.

Ha férfi vagy, akkor a leglényegesebbnek a családfői szerepet, a szeretteidről való gondoskodást tartod. Ha a kapcsolatban egy idő után nem kapod meg a párodtól a csodálatot és a tiszteletet, akkor úgy érzed „elhalványult a Napod” és inkább elválsz.

Ha nő vagy, akkor nem könnyű működtetned egy párkapcsolatot, mert te szeretnél az irányító lenni, amit a férfiak elég rosszul viselnek. Túl határozott és túl kemény vagy. Meg kell tanulnod kezelni az akaraterődet.

2

Bolygód a Hold.

A Hold az érzékenység, az ösztön, a befogadás, az anyaság bolygója.

Nagyon erősen hat rád a Hold energiája. Csak úgy, mint a folyton fogyó és telő Hold, te is hajlamos vagy a gyakori változásra, vagyis a hangulatingadozásokra, a bizonytalankodásra. A legfontosabb az életedben a párkapcsolat és a család. Szükséged van a másik támaszára. Jók az intuícióid, de nem bízol eléggé magadban.

Amikor összhangban vagy önmagaddal, akkor szeretetreméltó, békés és nyugodt vagy. Kibillent esetben aggodalmaskodsz és a családtagjaiddal szemben, túlzásba viszed a gondoskodást.

Hajlamos vagy a hízásra, ezért nagyon oda kell figyelned a táplálkozásodra. Ha fogyókúrázni szeretnél, erre a legjobb a fogyó Hold időszaka, kövess egy Hold-naptárat.

3

Bolygód a Merkúr.

A Merkúr a kommunikáció, a tanulni vágyás, a mozgás bolygója.

Kellemes a kisugárzásod, kiváló a kommunikációs készséged, jó a közeledben lenni. Rendkívül mozgékony vagy, gesztikulálsz, gyors tempóban beszélsz.

Fontos számodra a siker. Jó a humorod, derűt sugárzol és szereted a társaságot. A pénzzel nem tudsz jól bánni, előfordul, hogy könnyelműen költesz.

Szeretsz tanulni, és minden érdekel, ami a világban és a környezetedben történik. Gyors a felfogóképességed, szívesen használod a különféle műszaki ketyeréket.

Jó szerető vagy, de inkább a mennyiség a fontos számodra, nem az érzelmek. Nem szeretsz felelősséget vállalni, és függetlenségre törekszel. Meg kell tanulnod kimutatni az érzelmeidet és időt szánni a partneredre.

4

Bolygód a Föld.

A Föld a racionalitás, az anyagi világ, a logika és a megbízhatóság bolygója.

Két lábbal állsz a földön, megbízható és becsületes vagy. A munka tölti be az életedben a központi szerepet, melyben precíz vagy és kitartó. Mindennapjaidat a rendszeresség szövi át, szereted a megszokott és rutinszerű dolgokat. Nehezen alkalmazkodsz, azonban az élet olyan helyzetekbe sodor, amelyekben meg kell ezt tanulnod.

Hajlamos vagy a pesszimizmusra és a depresszióra. Nem szeretsz kockáztatni és a pénzt is szigorúan beosztod. Meg kell tanulnod, hogy a pénz költeni kell (természetesen ésszerűen), hogy beinduljon az áramlás és jöjjön a helyébe újabb és újabb pénz.

Zárkózott vagy, az érzéseidet nehezen mutatod ki. Nehéz veled közeli kapcsolatba kerülni, kevés barátod van, de értük tűzbe mennél. Merj lazább lenni, többet kimozdulni otthonról és élni az életet!

5

Bolygód a Jupiter.

A Jupiter a bölcsesség, a szerencse, a távlati szemlélet, az optimizmus bolygója.

Életművész vagy, elegánsan, de sportosan öltözöl. Lendületed mindenkit magával ragad. Nem aggodalmaskodsz, rugalmas vagy és nem kötődsz igazán senkihez és semmihez. Fontos számodra a függetlenség. Kapcsolataidban addig vagy képes megmaradni, amíg a másiktól megkapod a kellő szabadságot. Gyakran költözöl, de bárhol megtalálod a helyed.

A pénzzel nem tudsz jól bánni, sokszor elszórod. Jó a humorérzéked, de olykor hajlamos vagy az iróniára.

Gyors a felfogóképességed és széles az érdeklődési köröd. Amiről úgy gondolod, hogy fölösleges időtöltés, arra nem pazarolsz energiákat. Meg kell tanulnod kitartóbbnak lenni és alkalmazkodni másokhoz.

6

Bolygód a Vénusz.

A Vénusz a harmónia, a szeretet, a család, a szexualitás, a kötelességtudat bolygója. Kedves, barátkozó és szeretetreméltó vagy. A legfontosabb számodra a család és a biztonság. Kiváló az ízlésed.

Ha nem vagy kiegyensúlyozott állapotban, hajlamos vagy a féltékenykedésre és mindenkiről mindent tudni szeretnél, valamint tanácsaiddal halmozod el a környezetedet. A feszültséget, a veszekedést nem bírod.

Átlagon felüli a vonzerőd, de a párkapcsolatban nem a szexualitás, hanem a lelkiség a legfontosabb. Foglalkoztat, hogy mások mit gondolnak rólad. Meg kell tanulnod, hogy ne akarj állandóan megfelelni mindenkinek.

7

Bolygód a Szaturnusz.

A Szaturnusz az összpontosítás, a visszafogottság, a kitartás, a lelkiismeretesség, a lemondás és a mértékletesség bolygója.

Óvatos és takarékos vagy. Analizáló (elemző) képességed kiváló, érdeklődésed sokféle és spirituálisan is fogékony vagy. Viselkedésed kimért, szereted a csendet és az elvonulást. A tömegtől, az összejövetelektől szeretsz távol maradni.

Jó az üzleti érzéked, intellektusod lebilincselő. Az anyagi javak birtoklása fontosabb számodra, mint azok élvezete.

Az érzelmeidet nehezen mutatod ki, zárkózott vagy, pedig nagyon fontos lenne számodra, hogy meg merj élni dolgokat, és ne legyél szégyenlős. Jellemző lehet rád a túlzott áldozatvállalás, alárendeled magad mások akaratának vagy igényeinek. Ne felejtsd el a saját életedet élni!

8

Bolygód a Mars.

A Mars a tetterő, a szexualitás, a küzdés, az intelligencia, a szenvedély, a végletek, az önérvényesítés bolygója. Nagyon független, szókimondó, lendületes, ösztönös ember vagy.

Fontos számodra a pénz, a karrier és a szexualitás. Kiváló az üzleti érzéked és a problémamegoldó képességed. Mindig kész terved van, gyorsan oldasz meg egy konfliktust, de képes vagy elhamarkodottan dönteni.

Sok barátod van, vonzod az embereket, de sok az irigyed is, gyakran csalódsz a barátaidban, a környezetedben. Igazi forradalmár típus vagy. Ami a szíveden, az a szádon és a végsőkig képes vagy vélt, vagy valós igazságodért harcolni.

Nagyon jó a regenerációs készséged, egy- egy betegségből vagy rossz élethelyzetből hamar felállsz. Meg kell tanulnod nem fejjel menni a falnak, és levezetni az energiáidat például sportolással.

9

A bolygód a Neptunusz.

A Neptunusz a magasabb szellemiség, a spiritualitás, az érzékenység bolygója.

Rendkívül érzékeny vagy, a kritikát nehezen viseled, nagyon meg tudsz sértődni. Menekülsz a realitásokból, szeretsz rajongani. Mindig a tökéletességet keresed mindenben és mindenkiben és kiábrándít, ha hibát vélsz felfedezni.

A jelenléteddel képes vagy megnyugtatni másokat, miközben benned háború dúl, de ez a külvilág felé nem látszik. Független személyiség vagy, nem könnyű veled együtt élni. Nagyon hamar tanulsz, minden érdekel, állandóan filozofálsz.

Igazi szellemi ember vagy. Választékosan fejezed ki magad, bármiről lehet veled beszélgetni. A párkapcsolatban egy megfelelő szellemi nívójú társra van szükséged. Meg kell tanulnod másokhoz alkalmazkodni és elfogadni az emberek hibáit.