Táplálkozás-numerológia és az öt elem

Táplálkozás-numerológia és az öt elem

A numerológia által nem csak azt tudhatjuk meg, hogy mi a sorsfeladatunk, milyen az egyéniségünk vagy mit rejt a nevünk, segítségül hívhatjuk a személyre szabott, egészséges táplálkozáshoz is. 

Mint azt már több elemzésemben is leírtam, a számok energiákat testesítenek meg. Ezek a születésünkkor kapott energiák befolyásolják a jellemünket, a döntéseinket, az egész életünket. Vannak úgynevezett lassú és gyors számok. A lassúbb számok, - mint a 2, 4, 6, 7,  9 - kevésbé heves energiákat testesítenek meg. Gyakrabban köthető hozzájuk lassúbb anyagcsere, elhízásra való hajlam. A gyors számok, - mint az 1, 3, 5, 8 - heves energiákkal töltenek fel. Gyorsabb az anyagcsere, csekélyebb az elhízási hajlam. A számokhoz köthetők betegséghajlamok is, jó, ha ezt tudjuk, hiszen elkerülhetjük a betegséget kiváltó ételeket is. Minden számhoz kapcsolhatók megfelelő rezgésű élelmiszerek. Ha ezeket fogyasztjuk, akkor nagyon sokat teszünk az egészségünk érdekében, mert ezek az ételek passzolnak a legjobban az alkati és mentális sajátosságainkhoz.

Szeretnéd megtudni, miket egyél, hogy erős legyen az immunrendszered és kiegyensúlyozottabb légy? Nem kell mást tenned, mint kiszámolnod az alkatodhoz, habitusodhoz és testfelépítésedhez leginkább köthető számot, a sorsmisszió számot.

Ehhez add össze egyesével a születésnapod számait, ha végeredményül kétjegyű számot kapsz, akkor a két számjegy összeadásával egyszerűsíts egy számjegyre.

Például:

Ha 1975. 11. 14-én születtél,

1+9+7+5+1+1+1+4= 29= 2+9= 11= 1+1= 2

1

Az 1-es számhoz a teremtő, férfias energia, akaraterő, tudatosság, ambíció kapcsolható. Az öt elem (Föld, Fém, Víz, Fa, Tűz) közül a Tűz elem köthető hozzá. Ellentmondásos elem, felhevít, energiával tölt fel, de ösztönösséget is hoz, ami veszélyeket rejthet. Színei a vörös, a narancs. Az 1-es szám színe ezen kívül a sárga is. Kedvező, ha ilyen színű zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztunk, például: banán, citrom, kukorica, narancs, grépfrút, tök, sárgabarack, görögdinnye, sárgarépa, alma, cseresznye, tőzegáfonya, málna, földieper, paradicsom. Nyersen vagy aszalt formában a legkedvezőbb a hatásuk.

A piros zöldségek és gyümölcsök likopint, a sárgák karotinoidokat, bioflavonoidokat és rengeteg C-vitamint tartalmaznak. Erősítik a szívet, az érrendszert, az immunrendszert, a látást, csökkentik a rák kialakulásának kockázatát. Ez azért nagyon fontos információ, mert az 1-es számhoz a szív, a vérkeringés és a gerinc betegségei kapcsolhatók.

Ajánlatos gyógynövények (tea, kapszula vagy krém formában): kamilla, körömvirág, galagonya, fokhagyma, vadgesztenye.

2

A 2-es számhoz az együttérzés, a gondoskodás, aggódás, érzékenység, befolyásolhatóság kapcsolható. Az öt elem (Föld, Fém, Víz, Fa, Tűz) közül a Fém köthető hozzá. A Fém elem a segítőkészséget és a kapcsolatteremtés területét uralja, ez nagyon jellemző a kettes személyiségekre. Színei az ezüst, a fehér, a szürke. Kedvező zöldségek, gyümölcsök: burgonya, uborka, tök, banán, karfiol, karalábé, gyömbér, gomba.

A fehér színű zöldségek és gyümölcsök allicint tartalmaznak, mely csökkenti a koleszterinszintet, csökkenti a rák kialakulásának kockázatát. A kettes számhoz köthető szervek a nemi szervek, tüdők, vesék, gyomor, ezek a szervek könnyebben megbetegszenek. A kettesek hajlamosak hízásra is.

Ajánlatos gyógynövények (tea vagy kapszula formában): kamilla, cickafark, citromfű, édeskömény, bodza, nyírfalevél.

3

A 3-as számhoz a gyors észjárás, a jó kifejezőkészség, a mozgékonyság, a felületesség kapcsolható. Az öt elem (Föld, Fém, Víz, Fa, Tűz) közül a Víz elem köthető hozzá. A Víz elem az élettel teliséget, a mozgékonyságot, a bőséget szimbolizálja. Színe a kék. Kedvező zöldségek, gyümölcsök: szeder, áfonya, szilva, kékszőlő, fekete bodza, padlizsán.

A kék és fekete zöldségek és gyümölcsök olyan antioxidánsokat tartalmaznak, amelyek lassítják az öregedés folyamatát, megelőzik a rák kialakulásának kockázatát, javítják a memóriát. A hármas számhoz köthető szervek és szervrendszerek a tüdő és az idegrendszer, egy 3-as hajlamos pánikbetegségre, hipochondriára, idegkimerültségre, légúti betegségekre.

Ajánlatos gyógynövények: citromfű, macskagyökér, orbáncfű, kakukkfű, levendula.

4

A 4-es számhoz a szilárdság, a megbízhatóság, a racionalitás, a merevség, a logikai készség kapcsolható. Az öt elem (Föld, Fém, Víz, Fa, Tűz) közül a Föld elem köthető hozzá. A Föld elem a megfontoltságot, a keménységet, a kritikusságot képviseli. Színei a barna, narancs, fekete, bézs. Kedvező zöldségek és gyümölcsök: narancs, mandarin, sárgabarack, bab, sárga alma, szeder, fekete bodza.

A fekete és sárga zöldségek és gyümölcsök nagyon erős antioxidánsok, csökkentik a rák kialakulásának kockázatát, javítják az anyagcserét, lassítják az öregedési folyamatokat. A 4-es számhoz a gerinc, a végtagok, a csontrendszer köthető, ezek a szervek, szervrendszerek könnyebben megbetegedhetnek. A négyesek hízásra is hajlamosabbak.

Ajánlatos gyógynövények: fekete nadálytő, körömvirág, zsálya, vadgesztenye, fűzfakéreg.

5

Az 5-ös számhoz a tüzes energia, a gyorsaság, az optimizmus, az önbizalom, a belső erő kapcsolható. Az öt elem (Föld, Fém, Víz, Fa, Tűz) közül a Fa elem köthető hozzá. A Fa elem újító és teremtő erővel bír, a gyors fejlődés megtestesítője, a kezdet szimbóluma. Színe a zöld. Az 5-ös szám színei ezen kívül a lila és a bíbor. Kedvező zöldségek és gyümölcsök: avokádó, zöldalma, kivi, rukola, brokkoli, zöldbab, káposzta, zeller, póréhagyma, zöldpaprika, spenót, padlizsán, vöröskáposzta, karalábé.

A zöld színű gyümölcsök és zöldségek luteint, klorofillt és indolt tartalmaznak, amelyek javítják a látást és csökkentik a rák kialakulásának kockázatát, kalcium tartalmuk is magas, ezért erősítik a csontokat és méregtelenítik a szervezetet. A lila színű zöldségek és gyümölcsök öregedésgátló hatással bírnak.  Az ötösök hajlamosabbak cukorbajra és csípő problémákra.

Ajánlatos gyógynövények: csalán, szederlevél, réti legyezőfű.

6

A 6-os számhoz az érzéki vonzerő, a szépség, a harmónia, a művészi érzék, az anyagi és érzelmi biztonság iránti vágy kapcsolható. Az öt elem (Föld, Fém, Víz, Fa, Tűz) közül a Fém elem köthető hozzá. A Fém elem a segítőkészséget és a kapcsolatteremtés területét uralja. Színei a szürke, ezüst, fehér. A 6-os számhoz tartozik még a rózsaszín, a halványpiros is. Kedvező zöldségek és gyümölcsök a hatosok számára: málna, ribizli, eper, burgonya, uborka, tök, banán, karfiol, karalábé, gyömbér.

A fehér színű zöldségekben és gyümölcsökben allicin található, mely csökkenti a koleszterinszintet, csökkenti a rák kialakulásának kockázatát. A piros gyümölcsökben likopin található, mely védi a húgyvezeték és a szív egészségét. A 6-os személyek hajlamosabbak petefészek/prosztata problémára, bőrbetegségekre, depresszióra.

Ajánlatos gyógynövények (tea vagy kapszula formában): kamilla, cickafark, citromfű, édeskömény, bodza, nyírfalevél, kisvirágú füzike, pásztortáska, citromfű.

7

A 7-es számhoz a karma, a pesszimizmus, a kötelességtudat, a jó szellemi képességek, a tervszerűség kapcsolható. Az öt elem (Föld, Fém, Víz, Fa, Tűz) közül a Föld elem köthető hozzá. A Föld elem a megfontoltságot, a keménységet, a kritikusságot képviseli. Színei a barna, narancs, fekete, bézs. Kedvező zöldségek és gyümölcsök: narancs, mandarin, sárgabarack, bab, sárga alma, szeder, fekete bodza.

A fekete és sárga zöldségek és gyümölcsök nagyon erős antioxidánsok, csökkentik a rák kialakulásának kockázatát, javítják az anyagcserét, lassítják az öregedési folyamatokat. A 7-es személyek gyakran kapnak korlátokat, akár mozgásszervi probléma képében, hajlamosak kövesedésre, meszesedésre, sérülékenyebb testrészeik térd, lábszár, fül, gerinc.

Ajánlatos gyógynövények: fekete nadálytő, körömvirág, zsálya, vadgesztenye, fűzfakéreg, diólevél, kakukkfű, szederlevél.

8

A 8-as számhoz a hevesség, a szexualitás, a függetlenség, a türelmetlenség, az igazságkeresés, a lázadás, a karrier és az anyagi javak kapcsolhatók. Az öt elem (Föld, Fém, Víz, Fa, Tűz) közül a Tűz elem köthető hozzá. Ellentmondásos elem, felhevít, energiával tölt fel, de ösztönösséget is hoz, ami veszélyeket rejthet. Színei a vörös, a narancs. Kedvező zöldségek és gyümölcsök: alma, cseresznye, tőzegáfonya, málna, földieper, paradicsom, gránátalma, málna, cékla, vöröshagyma.

A piros zöldségek és gyümölcsök likopint tartalmaznak, amely fontos szerepet játszik a húgyvezeték normális működésében, védi a szívet és csökkenti a rák kockázatát.  A 8-as személyek hajlamosabbak pattanásosodásra, allergiás megbetegedésekre, nemi problémákra, kritikusabb testrészeik az orr, fogak, problémásabb szervek az epe, az izmok és a nemi szervek.

Ajánlatos gyógynövények: galagonya, fokhagyma, vadgesztenye, csalán, tyúkhúr, gyermekláncfű, diólevél.

9

A 9-es számhoz az áldozatkészség, érzékenység, együttérzés, álmodozás, spiritualitás kapcsolható. Az öt elem (Föld, Fém, Víz, Fa, Tűz) közül a Víz elem köthető hozzá. A Víz elem az élettel teliséget, a bőséget, a testi- és lelki tökéletességre törekvést szimbolizálja. Színe a kék. Kedvező zöldségek, gyümölcsök: szeder, áfonya, szilva, kékszőlő, fekete bodza, padlizsán.

A kék és fekete zöldségek és gyümölcsök olyan antioxidánsokat tartalmaznak, amelyek lassítják az öregedés folyamatát, megelőzik a rák kialakulásának kockázatát, javítják a memóriát. A 9-esek érzékenyebb testrészei a lábfej és a boka, valamint hajlamosabbak szenvedélybetegségekre.

Ajánlatos gyógynövények: citromfű, macskagyökér, orbáncfű, levendula, fekete nadálytő, bugás macskamenta, kakukkfű.