A hangok színe és formája

A hangok színe és formája

A hangok színeket hoznak létre és formákat építenek, mint a gondolatok. Ugyanaz a hang mindig ugyanolyan formát alkot. A tisztánlátók képesek ezeket a formákat látni, melyek elég sokáig megmaradnak és hatást gyakorolnak a hangot hallóra, ha hisz benne, ha nem.

A hétköznapok hangjai

A nagyváros rohanó világában a különféle hangok gyorsabban elnyelődnek, mint a természetben. Csendes vidékeken, mezőkön, erdőkben, parkokban a formát öltő madárcsicsergés, a szellő zúgása, a fák lombjainak susogása tovább megmarad. Nem véletlen, hogy egy kirándulás után teljesen feltöltődünk energiával.

A doromboló cica egy rózsaszín felhővel veszi magát körül, mely melegséget kelt az emberekben. Az élesen ugató vagy vonyító kutya hangjának látványa olyan, mintha az állat vörös lövedékeket vetne ki magából. Ez az oka annak, hogy a vonyítástól idegesek leszünk.

Az emberi hang színezetének is megvan a maga hatása. A dühös kiáltás lángvörös lándzsához hasonlít. A folyton fecsegő ember szürke színű hálót von maga köré, mely úgy néz ki, minta acélháló lenne. Ezen az energiahálón egy magasabb rezgésű szép érzés, vagy gondolat nem tud áthatolni, vagyis a szüntelenül locsogó ember tudat alatt megvonja magát a pozitív érzésektől. Nagyon igaz a mondás: „A csend beszél”. A boldog és önfeledt, gyöngyöző gyermeki kacaj valóban gyöngyözik, a hangok apró buborékokat, léggömböket képeznek. Az öntelt, kárörvendő nevetés egy szúrós szürke felhőt képez.

Zeneművek hatása

A templomi ének ereje áhítatot keltő kék felhőt rajzol az éneklők köré. A kórussal kísért szóló ének olyan formát épít, ahol a dallam ezüst fonalán gyöngyszemek sorakoznak és nagyságuk a kórus létszámától és az énekesek hangjától és kifejezésmódjától függ.  

A zenész ér­zése a zenei hangok által teremtett formára nincs hatással, ám a gondolatai és érzelmei vibrálás formájában láthatók a hangalakzat körül. Hogy valóban nagyszerű eredményt produkáljon, az előadónak teljesen el kell felejtkeznie magáról, egészen fel kell oldódnia a zenében.

A különféle zajok alakzatai és színei

Rengeteg mesterséges zaj vesz körül bennünket. A vonatfütty kardot röpít ki magából, mely ütést mér az emberek asztrális testére. Az ágyú döreje vagy a puskaropogás apró szegeket lövell ki magából és rossz hatással van az asztrális és a mentális testre. Képzeljük el, mit élhettek át a háború alatt az óvóhelyeken bujkáló emberek. Az éhezésen, fagyoskodáson és félelmen túl, folyamatosan romboló rezgések érték őket asztrálisan, hosszú távon testi és mentális betegségeket okozva ezzel, amit egész életük során nem sikerült kiheverniük. Épp ezért fontos a nyugalom, a csend.

A bennünket körülvevő minden hang egy hatalmas egészben egyesül, ezt kínai írók Kung-nak nevezték el. A Kung formája folyton változó, olyan, mint a hullámzó tenger. Ez a mindent átható dallam képviseli a Földünket a szférákban.

Az érzékelés fordítva is működik

Nem csak a hangok képesek színeket és formákat létrehozni, hanem a színek is hangokat képeznek. A katalán-ír származású Neil Harbisson színvakként született, a körülötte lévő világot a szürke szín különböző árnyalatiban volt csak képes érzékelni. Tudósok egy kísérleti eszközzel képesek voltak számára a színeket hangokká alakítani.

Egy chipet ültettek Neil fejébe, melynek érzékelője felfogja a színeket, majd vibrációként továbbítja az információt a chiphez, és Neil a színeket különféle magasságú hangokként fogja fel. A sötét színeket mélyebb frekvenciájúnak-, a világosabb színeket magasabb frekvenciájúnak érzékeli.

 

Felhasznált irodalom: C. W. Leadbeater-The hidden side of things, 2009