Kilenc felismerés – James Redfield: A mennyei prófécia című könyvének összefoglalása

Kilenc felismerés – James Redfield: A mennyei prófécia című könyvének összefoglalása

Az amerikai szerző, James Redfield, A mennyei prófécia című regénye és a belőle készült film rengeteg olvasót és nézőt vonz. A regényben, a perui őserdő mélyéről előkerült kéziratból, emberek életét megváltoztató tanítások olvashatók. A főhős, egy amerikai fiatalember, ráébred, hogy az életünkben mindig olyan emberek és helyzetek jelennek meg, akikre/amikre szükségünk van. Nincsenek véletlenek. Nem vagyunk egyedülálló lények, a Világmindenség részei vagyunk, a többi emberrel együtt.

Első felismerés

A véletlenek azt a gondolatot ébresztik bennünk, hogy van egy nagyobb erő, (Sors, Isten,Univerzum) mely munkál minden cselekedetünkben. Rájövünk, hogy nincsenek véletlenek.

Második felismerés

Tudatosabbak leszünk, ráébredünk, hogy túlságosan elfoglalt bennünket az anyagi világ, a túlélés, a pénzért és hatalomért folytatott küzdelem..

Harmadik felismerés:

A világ és benne minden ember energia. Megtanuljuk, hogy a kapcsolatainkat, a környezetünket befolyásolhatjuk gondolatainkkal, akaratunkkal.

Negyedik felismerés:

Az emberek távol kerültek a természettől és elfelejtették, hogyan nyerjenek energiát a belőle, ezért hatalomvágyból egymástól veszik el azt. Minden konfliktus oka az energiaszerzés, de a másoktól elvett energia hatása nem tart sokáig.

Ötödik felismerés:

Felismerjük, hogy az Univerzum mindannyiunkat képes ellátni energiával, ha megnyitjuk magunkat a forrás számára. A félelem, a gonoszság energiavesztéssel jár, míg a szeretet, a szépségre való rácsodálkozás, energiával tölt fel.

Hatodik felismerés:

Nem szabad hatalmi drámákba bocsátkoznunk, elvennünk mások energiáját. Személyes drámánkat felszínre kell emelnünk a tudatunkban, hiszen amíg nem nézünk szembe a problémánkkal, addig nem tudunk továbblépni. Fel kell derítenünk, hogy kik vagyunk, és megtalálhatjuk életünk magasabb rendű értelmét.

Drámák típusai:

1. Agresszív-megfélelmlítő: megszégyenít, megfenyeget másokat és ebből a félelemből nyeri az energiát.

2. Agresszív-vallató és kritizáló: folyton hibákat keres a másikban, ezzel tiporja sárba az önbizalmát. Az energiát abból nyeri, hogy a másik kishitűvé tett másik felnéz rá. Az az ember válik ilyenné, akit semmibe vettek gyermekkorában.

3. Passzív-zárkózott: állandóan szótlan, szomorú, az emberek együttérzésére alapozva próbálják magára felhívni a figyelmet.

4. Passzív-szánalomra méltó: állandóan panaszkodik, folyton azt meséli milyen rettenetes dolgok történtek vele, együttérzést akar kelteni.

Hetedik felismerés:

Tudatos önfejlesztés. Ha gondolatainkat megváltoztatjuk, változik a környezetünk is. Figyelnünk kell a a véletlenekre, minden üzenetre, amit felülről kapunk. Az intuitív információszerzés fejleszthető például az álmok tudatos megfigyelésével. A negatív képeket, gondolatokat azonnal törölni kell, nehogy valósággá váljanak.

Nyolcadik felismerés:

Ha elvakultan ragaszkodunk valakihez vagy valamihez, az megtorpanáshoz vezet. A párkapcsolati hatalmi harcok energiát vonnak el. Meg kell tanulnunk függetlenedni a másiktól. Az, hogy milyen hamar kapunk válaszokat a kérdéseinkre attól függ, hogy hogyan viszonyulunk másokhoz. Ha segítőkészek és elfogadók vagyunk, hamarabb észrevesszük és megfejtjük az üzeneteket. A düh dühöt, a harag haragot, az agresszió agressziót szül. Azok az emberek, akik ellenségesek velünk, könnyen leszerelhetők, ha szeretetenergiát küldünk feléjük.

Kilencedik felismerés:

Ha elkezdünk a bennünket körülvevő embereknek folyamatosan adni, attól kezdve mindig több fog beáramlani, mint amit szétosztottunk. Egyre magasabb frekvencián kezdünk rezegni, melynek eredményeként egy másik létállapotba kerülünk.