Mágia és test

Mágia és test

A mágia valamennyi ma ismeretes formája Atlantiszból származik. Az Atlantisz pusztulását követő tizenkétezer évben nem kerülhetett nyilvánosságra az ősi tudás, csak néha látott belőle napvilágot egy-egy töredék. A Vízöntő korszakban lepattantak a titkot rejtő lakatok és egyre több információ kerül nyilvánosságra.

Az atomenergia hatásait Atlantiszban jól ismerték, ez az erő volt, mely elpusztította a civilizációt. Néhány évszázadon belül a tudomány fel fogja fedezni a kémiai anyagok atomerejének korlátlan hatásait. Egy lépés fogja csak elválasztani jelenlegi világunkat az ősi atlantiszi kultúra tudásától, attól, hogyan irányítsuk az atomerőt a tudatunkkal. A hermetikus hagyományok szerint többször megtörtént már, hogy ez a tudás egy kultúra eltűnéséhez vezetett, többek között Atlantiszban és Lemúriában.

A mágia jelenségei öt nagy csoportba oszthatók. Mindegyik csoportnak közös a forrása, ugyanis Atlantiszban csak egyféle mágiát tanítottak. Később az egyiptomi és babilóniai kultúra mágusai kénytelenek voltak a megváltozott életkörülményeket figyelembe venni és ezekhez igazítani a módszereiket.

A mágia ma ismeretes válfajai

  1. Ceremoniális mágia
  2. Akaratmágia
  3. Demonomágia
  4. Atlanti mágia
  5. Asztrálmágia

A ceremoniális mágia a költészet, a zene, az irodalom, a művészetek erején át hat a lélekre. Az akaratmágia az akarat óriási erejét használja, míg a demonomágia a láthatatlan világ lényeinek energiáit mozgósítja. Az asztrálmágia a vágyak és indulatok energiájával vonz be dolgokat. Az atlanti mágia a makrokozmosz csillagászati erőit hívja segítségül.

Minden mágia a tobozmirigyre, az egykori harmadik szem mai csökevényes formájára hat. Türelmes gyakorlás során újra aktivizálni lehet ezt a területet, a tobozmirigy működése teszi lehetővé a különféle intuíciókat, a próféciákat, a távolbalátást.

Csökevényes ösztön

Atlantiszban a mágia gyakorlati képességével született minden ember, míg a mai embernek egy alvó, csökevényes ösztönt kell újra életre hívnia. Tudni kell, hogy az okkult tudományok művelése nem veszélytelen. Aki nem kiegyensúlyozott, nincs megfelelő, stabil családi háttere és kialakult értékrendszere, akár bele is őrülhet, ha mágikus tanokkal kezd el foglalkozni. A mágia, a mágia során használt tárgyak és szimbólumok támadásra is felhasználhatók.

Az emberi agy és a központ idegrendszer tökéletes jeladó berendezések, tetszés szerint küldhetünk általuk hatalmas távolságokra üzeneteket, sugallatokat. A fizikai élet robotjába süllyedt ember elfelejtette ezt a képességét, de gyakorlással újra használni tudja. A halál pillanatában egyébként minden mai embernél felerősödnek ezek a tudások.

Akard, hidd és megkapod!

Az akarat az emberek között agyról agyra terjed, a testet körülvevő világ rezgései által. Próbáljuk csak ki! Az utcán sétálva, vagy az ablakon kinézve, válasszunk ki egy járókelőt. Tekintetünket szegezzük a tarkójára és gondolatban szólítsuk fel, hogy forduljon meg. Koncentráljunk erősen, de ne görcsösen. Megtapasztalhatjuk, hogy a kiszemelt ember egy idő után valóban megfordul. A gondolatokat épp úgy el lehet ültetni, mint a növényeket. Az anyag képes szolgai módon belesimulni minden elé rakott ideaformába. A fizika törvényei, a kémiai reakciók, a biológiai funkciók mind-mind befolyásolhatók akarattal. Az anyag emlékezni is képes, ezt hívjuk mai szóhasználattal sejtmemóriának.

 

Felhasznált irodalom: Wictor Charon: Atlantiszi mágia, Média Kiadó, 1990